Overleg:KWF Kankerbestrijding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De correcte naamgeving van KWF Kankerbestrijding is zonder lidwoord. Op de website van KWF Kankerbestrijding staat: "Onze naam is ‘KWF Kankerbestrijding’, zonder lidwoord. Die naam hanteren we sinds november 2003. Het is een samentrekking van Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Die naam leidde tot veel verwarring. Het was onduidelijk dat er achter die naam slechts 1 organisatie zat.

Geen afkorting

KWF Kankerbestrijding schrijven we altijd voluit, en we breken het niet af. KWF is in de naam een eigenstandige term, dus geen afkorting meer. 'KWF' schrijven we dus nooit voluit. KWF Kankerbestrijding is vrouwelijk.

Chamois 14 okt 2005 13:12 (CEST)

Bedrag in euro's?[bewerken]

In het kopje oprichting staat het volgende "Zij besloot dit bedrag van een miljoen euro (toen: ruim twee miljoen gulden) (..) ". Is het niet zinloos om dit bedrag in euro's te vermelden? De waardedaling van geld over vijftig jaar is immers zo groot dat de vergelijking tussen de guldens die Wilhelmina in 1949 kreeg en de euro's van nu compleet zinloos is. Wel leuk lijkt het mij om te vermelden hoeveel die twee miljoen gulden tegenwoordig waard zou zijn, rekening houdend met inflatie. David12345 Overleg | Bijdragen 7 jun 2012 20:04 (CEST)

Zeer juist! Ik gebruik daarvoor altijd de omrekenwebsite van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. De uitkomst van deze rekensom is 8.070.000 euro. Glatisant (overleg) 8 jun 2012 00:00 (CEST)