Overleg:Kasteel van Argenteuil

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Niet hetzelfde kasteel[bewerken]

Aan dit artikel was door Hobbema toegevoegd: "In het kasteel is het internaat van de Scandinavian School of Brussels gevestigd". Hobbema geeft daar ook een bron bij, namelijk http://www.ssb.be/page.php?catID=6&pageID=40. Volgens pdf-document Chateau Argenteuil and its history gaat het echter niet om hetzelfde kasteel: "The ambassador had a castle built in Louis XIV style and created a park. This castle was long known as the Château Tuck, but is now called Domaine Royale d'Argenteuil, and is on the other side of our wall." (cursivering van mij; Muijz) Het kasteel waarin de Scandinavian School of Brussels is gevestigd is ook veel ouder; het dateert uit 1856-1858.
De foto, die door AGL aan het artikel is toegevoegd, laat ook het verkeerde kasteel zien.

Hoewel Vdkdaan zich bewust lijkt te zijn geweest van de verwarring ("school niet koninklijk gebouw") heeft hij verzuimd de passage over het internaat te schrappen en de foto te verwijderen. Dat heb ik nu maar gedaan. Verder heb ik de tekst en de referenties gefatsoeneerd.
Nu er twee kastelen van Argenteuil bestaan, vraag ik me af of Kasteel van Argenteuil wel zo handig is als titel. (Feitelijk gaat het bij het gebouw op het voormalige koninklijke domein ook eerder om een landhuis.) Onze Franstalige collega's beschrijven beide kastelen in één artikel.

Muijz (overleg) 27 mrt 2014 07:10 (CET)

Dank voor de valse beschuldiging. Heel constructieve input toch wel. "Verzuimd" is negatief en beschuldigend en er zijn nog wikipedianen die hier niets aan deden, maar hen beschuldig je niet. Een beetje boel zoeken dus. Je gaat blijkbaar niet meer uit van goede wil. Ik wilde geen btni doen zoals ik al in het verleden door jou verweten werd en zeker zijn voor ik het aanpaste. Dat mag toch hoop ik. In elke geval goed dat jij je het nu wel aanpaste. Spijtig dat jij rancuneus blijft en opruiende taal blijft spreken. Inhoudelijk dan : Ik was er al aan het denken het artikel nog uit te breiden met het tweede kasteel. Dat lijkt me dan ook een goed voorstel. Beide staan op enkele 10-tallen meters van elkaar (en er staat zelfs nog een derde landhuis). Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 mrt 2014 08:57 (CET)
Je had zelf al opgemerkt dat de school niet het koninklijke gebouw was, en aan de hand van je eigen bronnen kon je nota bene zien dat hetgeen in het artikel werd beweerd niet klopte. En toch liet je het staan. Dan vind ik verzuimd op zijn plaats. Het lijkt me geen probleem om beide kastelen in hetzelfde artikel te beschrijven. Maar de huidige versie vind ik te verwarrend voor de lezer. Ik heb die teruggedraaid naar mijn versie, in afwachting van een betere poging. Muijz (overleg) 27 mrt 2014 11:49 (CET)
Je kan niet in mijn hoofd kijken. Je bent verkeerd. Bewijs jij maar eens van welk van die kastelen de foto is. Het kan dus nog steeds juist zijn. Ik moet het nog uitzoeken. Want vermoed eigenlijk dat wat nu als de scandinavische school aangeduid staat eigenlijk een foto is van het nieuwe kasteel en niet het oude. Dan staat er een fout op wikimedia. Vandaar is uw verzuimd absoluut een valse beschuldiging en al zeker zonder grond want ik zie geen feiten. (Tenzij er een leugentest of hersenscan genomen wordt). Vdkdaan (Gif mo sjette) 27 mrt 2014 17:50 (CET)

Muijz (overleg) 28 mrt 2014 00:10 (CET)

Goed opzoekwerk. Ik was er nog niet toe gekomen wegens tijdgebrek. Ik wilde de wijziging van Hobbema enkel wijzigen als ik het heel zeker was. En dat was ik nog niet. Kwestie van geen foute info te zetten he Knipoog. Prachtige foto's trouwens, spijtig dat ze niet op wikipedia mogen. Vdkdaan (Gif mo sjette) 28 mrt 2014 07:57 (CET)

Toch niet zo handig[bewerken]

In Lijst van kastelen in Waals-Brabant wordt het Kasteel van Argenteuil genoemd, met afbeelding. Dit betreft de foto van het kasteel uit de 19e eeuw, maar er wordt nu gelinkt naar het voormalig koninklijk domein. Ergo: het is misschien toch niet zo handig om beide te beschrijven in hetzelfde artikel. Misschien Kasteel van Argenteuil aanhouden voor het kasteel uit de 19e eeuw - daar zijn er overigens ook al twee van - en Domein Argenteuil voor het (voormalig) koninklijk domein? Muijz (overleg) 28 mrt 2014 20:57 (CET)

Ik voel het niet echt zo als een probleem. Daarnaast domein zou lijkt me eerder te slaan op het gehele domein en niet op slechts één gebouw eruit. Voor mij is het een domein waar twee kastelen staan. Een oud (echt) kasteel en een villa. Dus zeker geen voorstander van Domein. Hoewel ik het niet erg vind om beiden duidelijk (en afgebakend) te omschrijven in een lemma. Maar ik wil geen veto stellen hiertegen maar dan eerder Koninklijke redidentie?, Villa? want een echt kasteel ziet dat ding er niet uit, terwijl de school echt wel kasteelallures heeft. Vdkdaan (Gif mo sjette) 28 mrt 2014 22:46 (CET)
Dus dat in zo'n lijst het kasteel wordt genoemd met de foto van een ander kasteel erbij vindt je geen probleem? Je bezwaar tegen Domein Argenteuil begrijp ik. Maar het is beter dan niets, en het 'kasteel' in kwestie staat blijkbaar zo bekend - zie Le domaine d'Argenteuil.
Wat is jouw voorstel? Muijz (overleg) 30 mrt 2014 10:28 (CEST)
Geen ander kasteel, beide foto's in het artikel en duidelijk verwijzen zou ik zeggen. Maar voor namen ben ik nog aan het denken. Voorlopig heb ik geen. Vdkdaan (Gif mo sjette) 1 apr 2014 10:35 (CEST)
Om duidelijk te verwijzen had ik het 19e eeuwse kasteel - dat op Lijst van kastelen in Waals-Brabant werd genoemd - inmiddels Kasteel van Argenteuil (1856) genoemd. Het andere kan dan Kasteel van Argenteuil (1929) worden genoemd, en het domein wordt dan Domein van Argenteuil.
Er heeft overigens ook nog een ouder Kasteel van Argenteuil bestaan; de bouw is begonnen in 1832 en in 1847 is het afgebrand. Dat kan dan Kasteel van Argenteuil (1832) worden. Muijz (overleg) 1 apr 2014 14:22 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Kasteel van Argenteuil. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 aug 2017 12:00 (CEST)