Overleg:Klaas Bruinsma (drugsbaron)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Douglas in het onderwerp Boek

Boek[brontekst bewerken]

Het noemen van het boek De losgeslagen zoon van Klaas Bruinsma is misleidend hier. Het boek gaat namelijk niet over Klaas Bruinsma: "De titel is ietwat misleidend, want met Klaas Bruinsma heeft het niet zo veel te maken. De verhalen gaan over Piet, Stef, Jerry en Hernando, Rianne, Fernando, Josje, over Andy de veelpeger. Over boeven die de pech hadden de politie op hun pad tegen te komen en over schlemielen en andere ongelukkigen die andere pech hadden (en hebben)."

Bron: 'Weblog Rob Zijlstra http://blogger.xs4all.nl/kixkix/archive/2005/02/21.aspx'


– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Douglas (overleg · bijdragen) 15 dec 2006 12:22 (CEST)Reageren

In het artikel wordt vermeld dat Bruinsma een voorkeur had voor "schepen met een historische waarde waarvan hij er twee in bezit had: de voormalige motorreddingboot van IJmuiden Neeltje Jacoba (1929) en de motorstrandreddingboot Abraham Fock (1936)."

Vervolgens werd onder het kopje 'Na zijn dood' gemeld: "De Insulinde kwam in bezit van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en is sindsdien in bezit van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers."

De Insulinde was echter al sinds 1969 bezit van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en zal dus geen bezit van Bruinsma zijn geweest. Ik heb deze passage daarom geschrapt. Muijz (overleg)