Overleg:Klopvastheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Octaangetal heeft nu eigenlijk geen eigen lemma meer nodig, we kunnen daar een pagina van maken die naar klopvastheid verwijst en de verwijzing in klopvastheid verwijderen. Evanherk 27 apr 2003 12:08 (CEST)

met zo'n constructie stem ik in. Het is jammer dat in wikipedia een redirect niet naar een onderdeel van een ander artikel kan verwijzen, dan was dat nog veel makkelijker geweest. Rob Hooft 27 apr 2003 12:21 (CEST)

Bij de titel dacht ik eerst aan slagroom, maar dit is ook een mooi artikel! ;-) Elly 27 apr 2003 16:45 (CEST)

Smulpaap Jcwf

Ja, zondagavond hè? Elly

Kleine aanpassing voor motor-management toegevoegd. Zie het kwalitatief betere artikel op http://en.wikipedia.org/wiki/Engine_knocking. Enkele aanpassingen uitgevoerd.Klopt deze zin wel? Dit kan door het ontstekingstijdstip te verlaten.

Moet het niet zijn: Dit kan door het ontstekingstijdstip te verlagen of iets dergelijks.

Jan_KolWaar zit de fout?[bewerken]

In de zinnen: "Door het onvoorspelbare tijdstip van ontbranding zorgt pingelen voor een onregelmatige loop en op den duur voor schade aan de motor. Dit komt doordat bezine met een hoog octaangetal veel vertakte koolwaterstoffen bevat", moet er een fout zitten, maar waar? Het komt misschien door de achtereenvolgende bewerkingen. Jack Ver 19 nov 2008 14:04 (CET)

Nu is het tenminste logisch mogelijk. Dank u Rasbak Jack Ver 19 nov 2008 14:59 (CET)

98 niet meer genoemd[bewerken]

Bij Shell stations wordt wel premium benzine verkocht, maar daar staat toch ook 95 bij . Is er dus bij Shell geen 98 meer te krijgen ??? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.83.151.25 (overleg · bijdragen) 11 juli 09:59 (CEST)

Vreselijke afbeeldingen[bewerken]

De afbeeldingen zijn vervangen door andere. De samenvatting van de wijzing was “Vreselijke afbeeldingen vervangen”. Dit versta ik niet:

  • ofwel zijn ze fout en dan kunnen ze vervangen worden, liefst met een reden.
  • ofwel zijn niet fout, en dan zie ik er niet zoveel “vreselijk” in.

Is het niet mogelijk wat hoffelijker te zijn voor elkaar? Of is dit in bepaalde delen van het Nederlandse taalgebied een teken van zwakte? (Die afbeeldingen zijn door iemand gemaakt en geplaatst.) Zouden we als Wikipedianen niet eens het goede voorbeeld kunnen geven? Jack Ver 5 aug 2010 17:52 (CEST)

ontstekingstijdstip verlaten[bewerken]

Hoe kun je pingelen voorkomen door het ontstekingstijdstip te verlaten? Pingelen is toch juist dat er zelfontbranding plaatsvindt vóórdat de bougie vonkt? Wat bereik je dan door de bougie later te laten vonken? Ik zou ook denken dat de motor heter wordt als het ontstekingstijdstip te laat is, en dan is de kans op pingelen m.i. juist groter.