Overleg:Koekelare

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

La Tène-periode[bewerken]

Waarom had je de interne link verwijderd? Ik dacht dat het voor de lezer interessant was de interne link naar deze pagina te die toch onrechtstreeks te maken heeft met het artikel waar je (als ik het goed voorheb) indertijd aan meewerkte ? Lars 16 aug 2008 13:12 (CEST)

Ik zie het directe verband niet, tenzij je de link in quasi elke West-Europese plaats gaat opnemen. --LimoWreck 16 aug 2008 13:22 (CEST)
Gelijk heb je, daaran had ik nog niet gedacht. Bedankt voor de tip. Lars 16 aug 2008 13:52 (CEST)

Wikipedia wordt wereldwijd geraadpleegd[bewerken]

De kaartjes die voor de ligging van Belgische gemeenten op Wikipedia gebruikt worden zijn voor de meeste Nederlanders al onbegrijpelijk, terwijl we toch allemaal op de lagere school/basisschool geleerd hebben waar de Belgische provincies liggen. Voor iemand die ook die basiskennis ontbeert zijn deze kaartjes nog veel cryptischer. Vergelijk eens met http://nl.wikipedia.org/wiki/Rijswijk_(Zuid-Holland) http://fr.wikipedia.org/wiki/Orchies Maggy Rond 9 dec 2008 11:00 (CET)

Je hebt hiermee wel een punt. Voor niet-Belgen is het inderdaad niet zo eenvoudig om de gemeente te situeren binnen België. Op de pagina van de deelgemeente Bovekerke wordt de situering binnen België wel weergegeven in de hoek van het kaartje. Zonneschijn 9 dec 2008 12:01 (CET)
Daarom dat er ook bij het kaartje in de infobox staat in welke provincie de gemeente ligt. Bij Nederlandse dorpen is het trouwens niet beter, integendeel. Ik heb er bijvoorbeeld ook het raden naar waar in Nederland ik Heukelum mag situeren op dat kaartje ;-) --LimoWreck 9 dec 2008 21:13 (CET)
Inderdaad, er is ook nog het onderschrift. Zonneschijn 9 dec 2008 21:29 (CET)
Als de commentaargevers nu even kijken hoe het bij Rijswijk, Orchies en Bovekerke gedaan is, daar zie je in een oogopslag landsgrenzen en plaatsbepaling. Als ik de gemiddelde Belg een kaartje van alleen Idaho met een rode stip laat zien, dan zijn er weinig die die stip op een overzichtskaart van de VS correct weten te plaatsen. Daar helpt een onderschrift ook niets bij. Het kaartje van Heukelem is inderdaad ook een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet.Maggy Rond 21 jan 2009 03:14 (CET)

Geschiedenis[bewerken]

De geschiedenis die op dit blad wordt weergegeven, lijkt wel heel erg op die van de site van Koekelare (www.koekelare.be, Algemeen, Geschiedenis). Er rust toch een copyright op, niet? Gewoon aan het gemeentebestuur vragen of dit in orde is of toch herschrijven? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.198.154.142 (overleg · bijdragen)