Overleg:Laaggebergte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

citaat: "Eigenlijk is de term heuvelland meer van toepassing." Leuk standpunt, maar ik vermoed dat niet iedereen het er mee eens is. Daarmee is er een zekere spanning tussen deze opmerking en de neutraliteit die Wikipedia in acht probeert te nemen. Marco Roepers 28 dec 2005 18:40 (CET)

Ik begrijp niet waarom je de Ardennen niet gewoon heuvelland noemt. De nederlandse indeling in laaggebergte, middelgebergte en hooggebergte is niet goed. In Groot-Brittanie spreken ze over hills en mountains. Dit geeft hun al veel problemen bij de definiering en de benoeming De duitsers, hebben een goede grens tussen hooggebergte en middelgebergte( Jura en Zwarte Woud : minder dan 1500 m dus middelgebergte; De Alpen = hooggebergte ) Een grens trekken tussen Mittelgebirge en Flachland lukt hun ook niet. Ze beschouwen iedere verhoging in het landschap van 500 m al als Mittelgebirge. Zie hun tabel met Mittelgebergtes. Een aparte indeling voor nederlanders, maakt de Babylonische spraakverwarring weer compleet. Ik stel daarom voor om de Duitse indeling over te nemen, waarbij je hun Mittelgebirgtes onder ongeveer 750 meter goed bekijkt, of je ze niet beter in hun extra categorie van Hügelland kunt stoppen. Dus Teutoburgerwoud, Ardennen/Eifel zijn heuvelland. Piet.smulders 5 mrt 2006 10:48 (CET)

Mee eens. Eigenlijk dient dit artikel compleet opgeruimd te worden en verwijderd, aangezien de term laaggebergte inconsistent is met andere talen. We praten óf over een middelgebergte óf over een heuvelland. Voor de rest is er gewoon een verschil tussen bergen en heuvels. Een laaggebergte is een term die in de Nederlandse taal op de één of andere manier is geïntroduceerd zonder verdere betekenis. Ik heb het Sauerland (met toppen van boven de 750 m) alvast overgezet naar middelgebergte, maar ook de Eifel en de Ardennen dienen we nog te wijzigen. Wat mij betreft kan dit artikel in de toekomst verdwijnen. Mvg, Frans Bosch | overleg 29 dec 2012 11:23 (CET)