Overleg:Landsbond der Christelijke Mutualiteiten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hou rekening met ALLE verbonden![bewerken]

Hou er a.u.b. rekening mee dat vorming en vakanties verschillen voor ELK verbond!

Kazou afsplitsen[bewerken]

Splits Kazou even af van de CM, er valt zoveel over te vertellen dat het apart moet komen te staan vind ik...

Begeleiding[bewerken]

Jaarlijks zetten duizenden jongeren zich vrijwillig in om de Kazou-vakanties te begeleiden.

  • MONI'S

Monitoren staan in hoofdzaak in voor het begeleiden van de activiteiten op kamp. Nieuwe jeugdbegeleiders krijgen een erkend attest 'animator in het jeugdwerk', na een grondige opleiging (basiscursus) en na het slagen voor een stagekamp.

  • GROEPSLEIDERS EN KAMP/HOOFDLEIDERS

Deze twee moni’s zijn de hoofdverantwoordelijken voor een welbepaald kamp. De hoofdleider beschikt dan ook over het attest hoofdanimator en neemt samen met de groepsleider de organisatie van een kamp op zich.

  • TECHNISCHE PLOEG

Bij gebrek aan een keukenploeg in welbepaalde vakantiecentra, wordt een techinsche ploeg aangesteld, die dan instaat voor het bereiden van het eten, het proper houden van het gebouw,… Deze (ex-) monitoren zijn dus geen deel van de begeleidende moniploeg, maar zorgen voor algemene omkadering.

  • CHRISTELIJK ANIMATOR

In welbepaalde gevallen is er ook een christelijk animator mee op kamp. Deze persoon verzorgt dan ook de religieuze momenten op kamp.


      • eventjes meegeven: de opdeling hierboven is correct, maar tussen de verschillende verbonden zijn er ook verschillende naamgevingen en taken voor bepaalde functies, ook bestaan er nog coördinatieploegen, ziekenmoni's, inclusiemoni's,...

naam lemma[bewerken]

Is "Christelijke mutualiteit" niet een betere naam voor dit lemma? Ik zie dat "Landsbond der Christelijke Mutualiteiten" wordt gebruikt in de intro, terwijl deze meervoudsvorm niet als lemmanaam wordt gebruikt, wat is het nu?--Narayan (overleg) 26 mrt 2012 21:17 (CEST)

Landsbond der Christelijke Mutualiteit (LCM) is de officiële naam van de koepel die 19 regionale Christelijke Mutualiteiten (CM) bestuurt. CM (dp) en Christelijke Mutualiteit zijn overigens een redirect naar deze pagina.

=> Je kan het wat vergelijken met het "Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten" waarvan de Socialistische Mutualiteiten lid zijn.

Ik zou zeggen houden zo, maar wel uitbreiden... Een geschiedkundig overzicht vind je hier: http://www.cm.be/nl/100/overcm/geschiedenis/index.jsp --Bjelka (overleg) 27 mrt 2012 00:51 (CEST)