Overleg:Lasagne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Enkelvoud[bewerken]

Het artikel begint met te vermelden dat lasagna het enkelvoud van lasagne is. Hoe moet ik dat mij voorstellen? Rododendron 11 apr 2009 22:34 (CEST)

Stel het voor als een cursus Italiaans, want inderdaad, lasagne en lasagna zijn beiden niet telbaar. Daarmee zou lasagna dus niet kunnen bestaan. EdoOverleg 11 apr 2009 23:36 (CEST)

Kijk ook eens op de Engelse wiki. Daar staat het anders. Ook de herkomst wordt daar anders uitgelegd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.27.36.28 (overleg · bijdragen)

En kijk eens op de menukaart van een willekeurig italiaans restaurant. Daar staat 'lasagna', niet 'lasagne'. Volgens mij kun je het uitleggen als: lasagna is een pastaschotel, lasagne zijn de verschillende varianten. Bij een nederlands restaurant zullen diverse biefstukken op het menu staan, maar elk gerecht afzonderlijk wordt vermeld als biefstuk, niet als biefstukken. Ik pleit er dan ook voor om de naam van dit artikel te wijzigen in Lasagna óf het artikel te beginnen met een intro als "Lasagne zijn ovenschotels die ... ". Lexw 11 nov 2010 11:06 (CET)
P.S. Kijk ook eens naar het artikel Pizza. Dat heet ook niet Pizze (meervoud).
Goed, lasagna is een redirect naar lasagne, dus voor de vindbaarheid maakt het niet zo uit. De interwiki's geven ook geen duidelijke doorslag, vooral omdat de Italiaanse refereert aan lasagne. EdoOverleg 11 nov 2010 11:45 (CET)
Dat zou ook best kunnen, het ligt er maar net aan waarop je in het artikel de nadruk legt (zoals ik ook al aangaf met een mogelijk andere intro). Lexw 11 nov 2010 12:01 (CET)