Overleg:Lijst van Groningers (stad)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door De Jaren

Vraagje[brontekst bewerken]

Is Alex Sandee (* 1948), hier en op deze pagina opgevoerd met rode link, ten minste een plaatselijke Groningse bekendheid? Zo ja, dan is hij door de bewerker in elk geval op de verkeerde plaats - nl. onderaan de Z - geplaatst (overigens: is de naam misschien Zandee?). - Zo nee - is de man geen bekende Groninger -, dan zou ik hem als streekgenoot snel afvoeren. Zelf woon ik in Amsterdam, dus ik zal me hier verder niet mee bemoeien.)
De Jaren (overleg) 14 jun 2020 23:09 (CEST)Reageren

Ik had hem al verwijderd, maar als iemand een lemma over hem aanmaakt waaruit blijkt dat hij wel degelijk E is dan mag hij terug, Rode links in dergelijke lijsten is wmb geen goed idee, voor Roelof Stalknecht maak ik een uitzondering omdat diens E-zijn wmb buiten twijfel is. Peter b (overleg) 14 jun 2020 23:12 (CEST)Reageren

Enige opmerkingen over de categorie-indeling van dit artikel[brontekst bewerken]

Eerlijk gezegd ben ik geen voorstander van het idelen in beroeps- of bezigheidscategorieën van een artikel als dit. Want a) je moet nogal eens zoeken in welke paragraaf iemand moet worden ondergebracht en b) wat te doen met iemand die bijvoorbeeld geestelijke of kunstenaar èn politicus is? Moet die dan in beide rubrieken vermeld worden? Verder treedt op deze wijze de schraalheid, c.q. de beperkheid, van bepaalde beroepsaanduidingen nogal aan het licht - zie bijvoorbeeld de vele Groningers die louter als "politicus" worden aangeduid, alsof er in deze beroepsgroep niet allerlei soorten en maten zouden zijn te onderscheiden - noem bijvoorbeeld: minister (waarvan en wanneer?), premier (er zit er een bij!), Tweede- en Eerste Kamerleden, leden van Provinciale of Gedeputeerde Staten, Commissarissen van de Koning(in), burgemeesters (liefst met hun plaats(en) van benoeming) en europarlementariërs.
Ik gooi het maar even in de Groningse groep.
De Jaren (overleg) 30 jan 2021 04:37 (CET)Reageren