Overleg:Linz (doorverwijspagina)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Paul B in het onderwerp Toelichting

Toelichting[brontekst bewerken]

  • Ik besteed er zelf altijd zorg aan dat op een doorverwijspagina alle bestuurlijke niveaus worden vermeld. Dit heeft een eenvoudige reden: het is veel gebruiksvriendelijker. Iemand die bijvoorbeeld naar het Saksische Linz zoekt, kan bijvoorbeeld weten dat de plaats die hij zoekt in Saksen ligt, maar net zo goed alleen dat er in de buurt een Schönberg, Meißen of Dresden ligt (een van de drie). Dit komt volgens mij veel vaker voor dan je denkt, het hangt er maar vanaf hoe uitgebreid iemand uitleg heeft gegeven wanneer hij, zeg, vertelde dat hij voor twee weken naar het Duitse Linz vertrekt. De lezer moet het daarmee doen wanneer hij op onze doorverwijspagina terechtkomt, tenzij hij op alle links gaat klikken, en dat laatste lijkt me niet de bedoeling.
  • In tegenstelling tot op de Engelse Wikipedia is het hier volgens mij nog steeds de gewoonte om op doorverwijspagina's alleen de trefwoorden te linken. Dit wordt al jaren consequent zo gedaan, bij blauwe en rode links. Even grasduinen op andere doorverwijspagina's zou moeten volstaan om zich daarvan te vergewissen.
  • Uiteraard kunnen er afzonderlijke artikelen over Aach en Linz worden aangemaakt. Zo hebben we ook Bellevaux-Ligneuville met Bellevaux en het vooralsnog rode Ligneuville (Bellevaux-Ligneuville is zelf slechts een deelgemeente), en zelfs Kerkbrugge-Langerbrugge met Kerkbrugge (vooralsnog redirect) en Langerbrugge, waarbij Kerkbrugge-Langerbrugge zelf niet eens het statuut van deelgemeente heeft.
  • Ik had over het hoofd gezien dat ook Linz am Rhein een stad is. In dat geval mag de vermelding "en gemeente" wat mij betreft zelfs achterwege blijven; haast elke Duitse stad is ook een gemeente.

Groet, Gertjan R 31 dec 2011 15:22 (CET)Reageren

Punt 1: kan, maar het is nogal omslachtig en ook niet nodig als we (punt 2) toestaan dat er naar het naasthogere wel van een artikel voorzien bestuursniveau wordt gelinkt. Voor de lezer lijkt me dat eerlijk gezegd prettiger dan het krampachtige niet linken dat gewoonte lijkt te zijn hier. Punt 3: het kan, maar ik acht het niet waarschijnlijk. Zelfs onze Duitse collega's doen dat niet. Punt 4: prima. Paul B (overleg) 31 dec 2011 15:30 (CET)Reageren