Overleg:MAfestival Brugge

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Dit artikel is in februari 2009 als een beginnetje aangevat door gebruiker 'Door de wol geverfd' (in 2010 uit Wikipedia vertrokken).

Vanaf juni 2010 ben ik er aan gaan sleutelen om er uiteindelijk een nogal uitgebreid artikel van te maken, dat hoofdzakelijk als centrale pagina dienst doet voor de gegevens over de jaarlijkse internationale wedstrijd en over de juryleden en laureaten van deze wedstrijd. Het is gaandeweg een nogal uitgebreid project geworden, met een afzonderlijk artikel over elk van de juryleden en laureaten, voor zover ik informatie over hen kon vinden.

In de halve eeuw van zijn bestaan, heeft het Brugse festival veel gevestigde waarden zien voorbijkomen bij de juryleden en veel aankomende talentvolle musici gelauwerd, die mooie carrières hebben uitgebouwd. Sommigen onder hen zijn ondertussen al gepensioneerd of overleden, anderen zijn in volle activiteit en de jongsten onder hen staan aan het begin van hun loopbaan. Het gaat dus per definitie om een 'work in progress'.

Het is een project waarin, voor de volledigheid, ook aandacht wordt besteed aan musici die niet zo een opvallende carrière uitbouwden, maar ze zijn toch maar een kleine minderheid en in de totaliteit van dit project, zijn ze vernoemenswaardig.

De namen die in het rood blijven moeten nog worden aangepakt. Voor sommigen zal dit wellicht niet lukken. Onder meer onder de Japanse en Russiche en Oekraïnische laureaten zijn er die weinig of geen sporen hebben nagelaten. Het is niet onmogelijk dat ze uit de muziekbeoefening zijn gestapt.

Zoals elk project, gaat het hier niet om een eenmanszaak en nodig ik alle gebruikers uit om de lemma's met hun kennis en informatie aan te vullen.

Andries Van den Abeele (overleg) 2 apr 2012 14:11 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op MAfestival Brugge. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 apr 2020 23:36 (CEST)Reageren