Overleg:Maatschappijleer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De introductie van dit artikel[bewerken]

Kan dit artikel in z'n aanhef niet gewoon een definitie of omschrijving van maatschappijleer geven. - Mdd 27 okt 2007 01:07 (CEST)

Dat viel mij ook op, je moet bijna het hele artikel lezen om te begrijpen wat maatschappijleer is. OekelWm 12 jan 2008 20:43 (CET)
Misschien is dat nou juist de charme van dit vak. valt niet in een hokje te stoppen? kan natuurlijk altijd wel, maar u zult begrijpen wat ik bedoel. pvandebelt@cvd.nl

Dat kan wel zo zijn, maar Wikipedia is er vooral voor beginners om een eerste richting te geven. Hiertoe maken we vaak een gerichte keuze. Met de huidige omschrijving wordt het vak ook in een hokje gedouwd: Het hokje middelbare schoolvak. Als je nou echt trots bent op je vak, dan zou je daar toch enige nuances in willen aanbrengen. -- Marcel Douwe Dekker 19 mei 2009 16:10 (CEST)

Doorverwijspagina[bewerken]

Zou deze pagina eigenlijk geen doorverwijspagina moeten zijn? Van Dale vermeldt dat "maatschappijleer" ook een synoniem is van "sociologie". Volgens mij zou deze pagina dus moeten doorverwijzen naar sociologie en maatschappijleer (schoolvak). Jurre 22 aug 2009 02:29 (CEST)

Tja...!? Dit gegeven zou bv ook gewoon in de introductie gemeld kunnen worden. Ik vraag me ook af of die synoniem met sociologie, niet een betje uit de tijd is. Ofwel: Wordt er in de literatuur nog maatschappijleer geschreven, als er sociologie wordt bedoeld? -- Marcel Douwe Dekker 22 aug 2009 02:55 (CEST)