Overleg:Marker Wadden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

hoofdeiland en natuureiland[bewerken]

  1. Er is wel een verschil. Het hoofdeiland is het eerste aangelegd, of wordt als eerste aangelegd, met een zeewering naar het zuidwesten. De eilanden die vanaf deze zeewering naar het noordoosten worden aangelegd zijn er voor de natuur en hoeven geen bescherming tegen de werking van het water te bieden.
  2. Zeggen dat de Marker Wadden in 2016 zijn aangelegd is prematuur. Dat was alleen de tijd dat het eerste land boven water kwam. Er wordt nog volop aan gewerkt en de hele natuur moet zich er nog ontwikkelen. De eilanden liggen er inderdaad, maar het essentiële karakter van de Marker Wadden is nog lang niet verwezenlijkt. Er ligt nu alleen nog maar zand.
  3. De zin
Er is een jachthaven, een drijvend bezoekerscentrum, een speelvallei voor kinderen, een netwerk van wandelpaden en een uitkijktoren.
is in ieder geval op dit moment nog onjuist.

Het is te hopen dat de Marker Wadden volgens de plannen worden gerealiseerd. Hannolans, moet je er niet eens gaan kijken? ChristiaanPR (overleg) 15 mei 2018 23:39 (CEST)

Dat moet dan inderdaad nog exacter beschreven worden. Het gaat ook eigenlijk om twee zaken: het fenomeen eilandengroep (het heeft nu een infobox eiland) en de Marker Wadden als natuur- en recreatiegebied. Moeten we misschien het hoofdeiland een eigen artikel geven? Hannolans (overleg) 15 mei 2018 23:51 (CEST)
Hannolans, Je mag altijd corrigeren, maar om het maar zo te zeggen, ben ik het met dat verschil niet eens. Er is eigenlijk maar een echt eiland, de andere onderdelen van de Marker Wadden moeten meer een soort ingepolderde kwelders worden, die half onder water staan. groeten ChristiaanPR (overleg) 16 mei 2018 00:31 (CEST)
Ik bedoelde qua jaartal van 2016. Volgens mij kunnen we zeggen dat het als eiland(engroep) in 2016 is aangelegd (dwz op de kaart verschenen als land), maar de inrichting tot natuurgebied is nu aan het gebeuren. Waar ben je het overigens niet mee eens? Twee artikelen? Oorspronkelijk was hoofdeiland een rode link, dat had ik weggehaald, maar wellicht was het idee om hoofdeiland met infobox eiland te doen en de marker wadden als natuurgebied. Maar mij lijkt het voorlopig voldoende om het als een enkel artikel te zien Hannolans (overleg) 16 mei 2018 08:55 (CEST)

Er staat nu

In 2020 moeten alle vijf de eilanden zijn opgespoten.

Volgens mij is dat nu al klaar en moet de natuur verder zijn werk doen. ChristiaanPR (overleg) 18 mei 2018 09:17 (CEST)

12 mei 2018