Overleg:Mayer Amschel Rothschild

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Johan Lont in het onderwerp Uitbreiding

Betrouwbaarheid van de tekst[brontekst bewerken]

Een groot deel van de tekst van dit artikel lijkt afkomstig te zijn van deze forumbijdrage (onder pseudoniem of 'nick' bijgedragen).

Veel ervan lijkt afkomstig van De Rothschilds rijk en machtig, en lijkt zo'n beetje als strekking te hebben dat de leden van deze familie ter wille van financieel gewin zo'n beetje medeschuldig zijn aan elke oorlog, opstand, revolutie en dergelijke. Dat artikel is geplaatst door een zekere "Rogier", die min of meer hetzelfde verhaal op ajax.netwerk.to plaatste in januari 2007. Hij noemt http://en.wikipedia.org/wiki/Mayer_Amschel_Rothschild_family als referentie.

Een niet-ingelogde gebruiker plaatste dit verzoek op de verzoekpagina voor moderatoren. Daarin wordt gewezen op en:Nathan Mayer Rothschild, waar staat dat het verhaal van de manipulatie van de Londense beurs na de Slag bij Waterloo berust op anti-semitische propaganda.

Er worden daar een aantal boeken van Frederic Morton geciteerd, die naar mijn indruk het onderwerp nogal partijdig (anti-Rothschild) belichten.

De voorgeschiedenis van en:Mayer Amschel Rothschild family en en:Mayer Amschel Rothschild laat zien dat er nogal eens niet-neutrale beschrijvingen in die artikelen terecht zijn gekomen. Ik denk dat de Rothschild-familie, als rijke Joodse familie, in de loop der geschiedenis meer dan eens het doelwit van anti-semitische schrijvers zijn geweest. Zie ook en:Talk:Nathan Mayer Rothschild.

Uiteraard sluit dat niet uit dat leden van die familie wandaden bedreven zouden kunnen hebben. Het vergt wel extra oplettendheid voor de vrijwilligers van Wikipedia.

Het stuk over de beursmanipulatie zal ik verwijderen. Dat stuk gaat niet eens over Mayer Amschel Rothschild, maar over een van diens zonen. Johan Lont (voorbehoud) 20 mei 2008 13:52 (CEST) Johan Lont (voorbehoud) 20 mei 2008 13:52 (CEST)Reageren

Uitbreiding[brontekst bewerken]

Voor wie zin en tijd heeft het artikel uit te breiden, raad ik de:Mayer Amschel Rothschild als bron aan. Daar staat nog veel meer over de levensloop van deze persoon. Johan Lont (voorbehoud) 20 mei 2008 14:14 (CEST)Reageren