Overleg:Meetjesland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Die studentenclubs horen hier echt wel niet. Dit zijn de triviaalste dingen, en er zijn zo tientallen clubs die naar een streek genoemd zijn, en iets als "Moeder Meetjesland" of dergelijke heten. Bemerk dat het helemaal geen homoniemen zijn. Op dezelfde manier is ABN of Algemene Bank Nederland geen homoniem met Nederland en hoort dat niet op de pagina Nederland te staan, want er zijn zo wel honderden bedrijven. Analoog: naast wat studentenclubjes zijn nog tientallen andere bedrijven genoemd naar de streek: wielertoeristen, autogarages, scholen, sportclubs,... Maar omdat ze toevallig naar de streek genoemd zijn hoeven die hier niet tenzij ze écht relevant zouden zijn. Wikipedia is geen Gouden Gids waar alle lokale clubs en bedrijven moeten opgesomd worden. Bij steden en gemeenten zwier ik de meeste kleine ook weg. Mocht het een voetbalclub of dergelijke zijn op het hoogste niveau, of een internationaal gekend bedrijf, dan zou het nog een ==trivia== puntje kunnen zijn... --LimoWreck 29 jan 2007 19:45 (CET)

Persoonlijk maakt het mij niet zoveel uit hoor, maar gezien dat studentenclubs wel worden toegelaten op Wikipedia dat een verwijzing ernaar niet zo gek is, ook wel als handig ervaren... Ik ben het wel eens dat geen Gouden Gids is of moet worden... En ik denk ook dat de meeste wel snel op een andere manier toch op de juiste pagina terecht komen of gewoon al verwachten dat het Meetjesland over de streek zal gaan en niet over de studentenclubs... Dus wat mij betreft ook prima zo... Dolfy 29 jan 2007 20:07 (CET)
te veel links is nooit goed maar ik zou toch zeggen dat aangezien de naamovereenkomst er hier wel een op zijn plaats is--Bart Bogaerts 29 jan 2007 20:18 (CET)
De lokale wielertoeristen, Opelgarage, basketclub, reisorganisator/autocarbedrijf, elektrowinkel, ... en nog 100 anderen hebben ook naamsovereenkomst... Net zoals je dat voor de Westhoek, Houtland, Waasland, maar ook voor steden en provincies gaat hebben: Gazet van Antwerpen is genoemd naar Antwerpen, NOS is genoemd naar Nederland, etc...) Het probleem is: als je over studentenclubs gaat beginnen leuteren, dan kan je net zo goed over die andere ook beginnen (die hebben minstens evenveel leden, of zelfs een veel groter doelpubliek of omzet); en dan is het einde zoek is gebleken ;-) Kijk maar eens rond op sommige artikelen van gemeenten welke ellelange opsommingen het zo wordt ;-) Op sommige wordt he zelfs een collectie van externe links, wat al helemaal uit den boze is... --LimoWreck 29 jan 2007 20:29 (CET)
Externe links, neen. Interne, ja. Is mijn opinie--Bart Bogaerts 29 jan 2007 21:29 (CET)

Bos of heide?[bewerken]

  • Hier: Het [Drongengoed]bos is een restant van de uitgestrekte bosgordel die in de middeleeuwen Brugge en Gent verbond.
  • Onder Drongengoedbos: Een groot stuk van het bos is ontstaan door aanplantingen in de negentiende eeuw op een oud heidegebied, het Maldegemveld. Nu is Natuurpunt bezig een deel van het Drongengoedbos terug in zijn oorspronkelijk staat te herstellen. Vroeger was het grotendeels heide en venen en die worden nu terug aangelegd.

Natuurpunt is dus bezig de bomen af te kappen en te ontwortelen, en zo doend «het restant van de middeleeuwse [en misschien zelfs oer-] bosgordel» grotendeels te vernietigen, om ze waarmee te herplaatsen? Heide en venen! Zijn de plaatselijke veehouders zo hongerig aan weide? Of zijn petroleum en kool zo duur en hard te vinden, dat het energielobby zich met veen moet tevreden houden? Tonymec (overleg) 26 okt 2013 11:34 (CEST)