Overleg:Mes (voorwerp)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik wilde het artikel over het mes groter maken, maar het leek mij mooier om gewoon een heel nieuw stuk te schrijven, dan dat ik alles tussen de al bestaande regels door moest gaan aanvullen. Ik hoop dat ik het goed heb gedaan en anders halen jullie de mijne maar gewoon weer weg. Bastrofski 5 sep 2005 14:17 (CEST)

"Een mes om mee te werpen, Het zwaartepunt van het mes ligt in het lemmet, zodat de punt altijd naar voren wijst."

Een werpmes heeft niet altijd de punt naar voren hoor, het draait rond bij het werpen en de kunst is om het op het juiste moment met de punt naar voren te laten wijzen. Het is geen dart !Bart (Evanherk) 7 dec 2006 14:30 (CET)

De anonieme wijziging van "snijden" naar "steken" van een paar dagen terug is terecht teruggedraaid, maar het snijdt wel een belangrijk punt aan. Een mes wordt toch zeker ook gebruikt om mee te steken? Nu steekt de situatie niet zo in elkaar, dat dit in de eerste zin van het artikel moet worden weergegevn, maar toch zeker wel ergens op de pagina? Enfin, mijn punt heb ik erbij gestoken. Reacties?--Rhythms 1 jan 2008 03:09 (CET)

Mes (voorwerp) of Mes (bestek)[bewerken]

De huidige titel van dit artikel is Mes (voorwerp), dit is een vrij vage omschrijving, is Mes (bestek) (net zoals bij de lepel en vork) niet een titel die de lading iets specifieker dekt? - Bas 13 jan 2009 19:58 (CET)

Mij lijkt dan de omschijving mes (gereedschap) een betere suggestie.--Adino 1 mrt 2010 20:09 (CET)

Verwijderen links naar uitdrukkingen en gezegden[bewerken]

Als Wikipedia pretendeert een encyclopedie te zijn, waarom worden dan links naar verwijzingen in de cultuur naar het lemma, in de vorm van uitdrukkingen en gezegden, verwijderd? Het is voor een lemma interessant om te zien hoe dit in de cultuur van een land tot symbool voor allerlei op het eerste gezicht ongerelateerde zaken is geworden - 193.177.183.210 16 sep 2015 16:13 (CEST)