Overleg:Metro van Jekaterinenburg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oeralmasj[bewerken]

In het artikel lees ik:

"Oorspronkelijk zou deze het terrein van de Oeralmasjfabriek bereiken, maar vanwege de hoge kosten (officiële versie) of vanwege de angst van de directeur van de fabriek, dat veel arbeiders door de lijn werk zouden kunnen gaan zoeken in het centrum (onofficiële versie), kwam het station iets zuidelijker te liggen (..)"

Ik vraag me af waar die "onofficiële versie" op is gebaseerd, aangezien het mij nogal onwaarschijnlijk overkomt. Ten eerste hebben mensen uiteraard geen metro nodig om zich naar het centrum te verplaatsen, dat kunnen ze ook wel op een andere manier; ten tweede lijkt mij dat een station bij de fabriek mensen eerder zal lokken dan wegjagen, omdat ze beter bereikbaar wordt; als de metro al voor verplaatsing van werkgelegenheid zou zorgen, zal dat eerder gebeuren als het station in een woonwijk ligt waar de arbeiders leven, toch? Jörgen (vragen?) 12 apr 2006 14:09 (CEST)

Tja ik kan helaas zo snel niet terugvinden waar ik dit heb gevonden, maar ik meen me wel te herinneren dat het aantal werknemers van de fabriek is teruggelopen van 50.000 naar 5.000, maar dat zal waarschijnlijk meer met tekort aan werk te maken hebben. Ik haal het wel weg. Ik zag trouwens nog een mooie visie voor 2999: [1] ;) --hardscarf 12 apr 2006 15:02 (CEST)
Mooi Knipogende smiley, erg Russisch. ekbmetro.by.ru heeft zelfs een hele fantasiepagina :) ([2]). Jörgen (vragen?) 12 apr 2006 15:16 (CEST)

Lijntabel[bewerken]

Het artikel bevat nu een op de Engelstalige metroartikelen gebaseerde lijntabel. Ik vind de (door mij iets aangepaste) Duitse versie (zie hier, hier, hier en hier) eigenlijk mooier - vervangen? Jörgen (vragen?) 12 apr 2006 14:15 (CEST)

Lijn Naam Traject Geopend Lengte Stations
1
Oeralskaja Prospekt Kosmonavtov ↔ Geologitsjeskaja 1991 8,6 km 7
2
Verch-Isetskaja n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.
3
Posadsko-Sjartasjskaja n.v.t. n.v.t. n.v.t. n.v.t.
Dat ziet er mooi uit, overigens, ik vroeg mij af waarop het aantal reizigers is gebaseerd (ik neem aan de en:wiki). Het lijkt mij onwaarschijnlijk veel voor zo'n klein lijntje (115.000 per dag) Peter boelens 12 apr 2006 14:31 (CEST)
Ik zoek het even na; een metrolijn van vergelijkbare lengte in Dnjepropetrovsk heeft slechts ruim een derde van het hier genoemde aantal reizigers. Jörgen (vragen?) 12 apr 2006 14:37 (CEST)
Het onderdeel "kenmerken" van de officiële website leert ons over het aantal reizigers:
  • per dag - 85.000
  • bij speciale evenementen - tot 150.000 per dag
  • per jaar - 25 miljoen
  • totaal sinds de opening - 250 miljoen
Prima houden we die aan, al zou ik ook wel graag willen weten om welk jaar dit gaat. Tabel ziet er goed uit. Ik heb hem al toegevoegd. --hardscarf 12 apr 2006 15:02 (CEST)
De genoemde site bevat bovenaan de tekst: "Hier zijn de basisgegevens van de metro van Jekaterinenburg vermeld volgens de stand van 15 januari 2003." Het aangegeven aantal passagiers per jaar is dus waarschijnlijk gebaseerd op 2002 (of het is een schatting). Jörgen (vragen?) 12 apr 2006 15:13 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Metro van Jekaterinenburg. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 aug 2017 15:09 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Metro van Jekaterinenburg. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 22:51 (CEST)