Overleg:Milieueffectrapportage (Nederland)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hoe schrijf je mer?[brontekst bewerken]

24-2-2010. Is het MER, mer of m.e.r. ? Zijn deze afkortingen inwisselbaar of hebben ze een andere betekenis? Is het Milieueffectrapportage, milieueffectrapportage, Milieu-effectrapportage of milieu-effectrapportage? Of ...rapport? Over dit laatste: gezien hoe het in het Besluit milieueffectrapportage wordt genoemd zou ik zeggen dat millieueffectrapportage het goede woord is, dus één woord, zonder hoofdletter, zonder koppelstreepje met -age op het eind. Het woord milieu-effectrapportage hoort m.i. bij een ingetrokken besluit.

Op een oude site van VROM (http://www.minvrom.nl/pagina.html?id=9640) staat hierover: Naast de m.e.r. bestaat ook het MER. Het verschil is:

M.e.r. is de milieueffectrapportage; MER is het milieueffectrapport. Het MER is onderdeel van de m.e.r.-procedure, de procedure om te komen tot een besluit over een activiteit of plan.

Volgens mij geef je hier het antwoord al... Michiel (overleg) 24 feb 2011 14:59 (CET).[reageer]

Milieueffectenrapportage is niet typisch voor Nederland. Het is verplicht op Europees niveau. In het artikel komt voor het Nederlandse proces aan bod, waarna het artikel al een sjabloon kreeg voor 'geen wereldwijd gezichtspunt'. Het hernoemen van dit artikel naar (Nederland) lost de zaak echter niet op. Het 'Nederlandse' deel moet als dusdanig aangeduid worden in het artikel (subkop 'Nederland') of, mocht dit nuttig zijn (ik twijfel er aan), verplaatst worden naar een nieuw artikel. Grutman (overleg) 29 jul 2016 10:42 (CEST)[reageer]

Na consultatie van de geschiedenis van dit artikel blijkt de hernoeming naar Milieueffectrapportage (Nederland) wel terecht te zijn: in de gehele geschiedenis van het artikel handelde het enkel over Nederland. De titelwijziging maakte echter duidelijk dat een algemen artikel ontbrak. Dit is nu opgelost, zie artikel milieueffectrapportage. Aangezien het 'probleem' verholpen is, heb ik ook het sjaboloon verwijderd. Grutman (overleg) 1 aug 2016 14:05 (CEST)[reageer]