Overleg:Nazi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mededeling Dit lemma is target van deze vandaal

Untitled[brontekst bewerken]

Kan niet veel over verteld worden. Wel nog wat meer over het ontstaan van het begrip. Ook bronnen/referenties ontbreken nog. Dennis P:TW 26 apr 2009 18:35 (CEST)


Opmerking van 84.83.129.180 verplaatst van lemma hierheen: Het nazisme is een stroming van het fascisme, met als grote verschil de racistische basis. De term nazisme is niet foutief!!!!

MatrixTom: Stelling dat de term nazisme foutief zou zijn, werd verwijderd. Dit is zelf volledig foutief en klinkt als een vergoeilijking.

Beste MatrixTom, De term nazisme is een afgeleide van een afkorting. Misschien wordt die wel in het dagelijks taagebruik veel gebruikt, maar daarmee heeft het hooguit de status van volkstaal. Hooguit is het in de loop der tijden ingeburgerd, zoals men tegenwoordig ook "groter als" mag zeggen wat van oorsprong ook foutief is. In het Duits spreekt men ook van "nazionalsozialismus". Daarnaast vind ik het nogal belachelijk om te stellen dat het zeggen dat een term foutief is een "vergoeilijking" is. Dit komt in de buurt van het uitmaken van de schrijver voor iemand die nationaalsocialisme voergoeilijkt. Dat grenst aan een belediging. Hoogachtend,

Martinus

Dit is inderdaad een afgeleide van een afkorting. Maar is dit daarom een incorrecte term? Het vindt zijn ontstaan mogelijk in de volkstaal, maar vandaag "is" het dat niet meer. Ik weet niet of de term "nazisme" in de jaren '30 of '40 gebruikt werd (al denk ik van wel), vandaag is er in het Nederlands echter wel sprake van "nazisme" en in het Duits zelfs van "Nazismus". Nationaalsocialisme en nazisme dekken echter dezelfde lading, wat me dan ook deed bedenken dat de laatste term niet "echt" foutief kan zijn.

Vriendelijke groeten, Matrixtom 13:07, 12 november 2005 (CET)

Ongewenste bewerking op pagina Nazi[brontekst bewerken]

waarom is dit zinnetje ongewenst : "die de oorzaak van de Tweede Wereldoorlog was" waarom wordt er weer zonder inhoudelijke argumenten zaken weggehaalt? volgens divers wiki-isten ben ik een asociale piep als ik zo iets doe, en ik word geblokkeerd als ik iets toevoeg wat "niet goed genoeg is".... of als ik iets weg haal ...... denk je dat de nazies in 1933 helemaal geen "totale wereld overheersing " wilde? wat denk je dat 1923 er mee te maken heeft? dat was poging nr 1 om OORLOG te voeren !!!!

De oorzaken van de Tweede Wereldoorlog waren divers en niet het blote feit van de stichting van een totalitaire dictatuur in Duitsland. Wanneer u daarover meer wilt leren/lezen lees dan Oorzaken_van_de_Tweede_Wereldoorlog Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 sep 2016 14:24 (CEST)

wiki is NIET gezond omdat jij aan jouw kant op enter drukt DAAROM IS MIJN NIEUWE BIJDRAGE PLEITE wat een fuck applicatie

en het DOEL van de nazies was WERELD OVERHEERSING DOORMIDDEL VAN .... oorlog, nasizme uit zich door oorlog voering ... daar hhort wo2 OOK bij ik vind de opmerking "ongewenst " ook nog al asociaal, dat klinkt als "bekken houden en oprotten" 213.17.27.144 9 sep 2016 14:31 (CEST)