Overleg:Nederlandse Omroep Stichting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Splitsing NOS[bewerken]

De programmatische radio/televisie/teletekst-tak van de Nederlandse Omroep Stichting is nu afgesplitst en ondergebracht in een nieuwe stichting "Stichting NOS". De inschrijving bij de Kamer van Koophandel is geformaliseerd met terugwerkende kracht tot 1 januari jl. De nieuwe stichting is een gevolg van de politieke wens van minister Plasterk om de concessiehouder van de landelijke publieke omroep alsmede de bestuurstaken daartoe te scheiden van de programmatische taken waarvoor ze in de huidige nog verantwoordelijkheden heeft.

De huidige NOS (waar nu alleen nog het bestuursorgaan van de publieke omroep onder valt) zal binnenkort worden hernoemd naar Stichting NPO. Zie

De Nederlandse Omroep Stichting heet binnenkort dus Stichting NPO. Aangezien dit artikel al vrijwel helemaal over het radio/tv gedeelte van de nos gaat, lijkt het me handiger om dit artikel te gaan hernoemen naar stichting NOS en een nieuwe aan te gaan maken voor stichting NPO. --Avdkooij 8 feb 2009 22:14 (CET)

Eerste buitenlandse omroep dat een sateliet reportage vanuit Noord Korea heeft uitgezonden[bewerken]

Het NOS is het eerste buitenlandse omroep die vanuit het vaste land in Noord Korea een satelliet verbinding heeft opgesteld. De reden hierachter is nog onbekend, maar men vermoed dat dit te maken heeft met het vieren van het 65e jaar van bestaan van het communistische partij. Zal dit stuk (dat NOS het eerste is) geen waarde toevoegen aan het artikel en in het tijdlijn dat al reeds aanwezig is in het artikel?

Bronnen:

PBX g33k 11 okt 2010 15:16 (CEST)

[bewerken]

Zou het oude logo van de NOS er misschien ook bij kunnen worden geplaatst? Of een link naar dat logo? Voor zover ik me kan herinneren is dat logo ook een tijdje schuin geweest. --31.151.53.23 23 okt 2011 14:33 (CEST)

NOS Flickr[bewerken]

De NOS heeft sinds april 2012 een Flickr account ingericht met foto's van oa presentatoren. Deze zijn gemaakt door NOS/Stefan Heijdendael maar zijn rechtenvrij te gebruiken. Overigens heeft de NOS de foto's geen creative commons kenmerken meegegeven. Zijn deze foto's geschikt voor Wikipedia (NL)?

http://www.flickr.com/photos/noscommunicatie/

Dag. Als ze niet onder creative commons zijn vrijgegeven, zijn ze volgens mij niet bruikbaar op wikipedia. Je zou het eens op Wikipedia:Auteursrechtencafé of Help:Helpdesk kunnen navragen hoe het precies zit, of wat te doen zodat de rechten wel vrijgegeven kunnen worden. --Meerdervoort (overleg) 11 jul 2012 11:22 (CEST)