Overleg:Oasis (band)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Ontslag[brontekst bewerken]

Noel Gallagher heeft besloten om uit Oasis te stappen, bron: [1]. Zou dit niet bijgewerkt moeten worden? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.251.63.12 (overleg · bijdragen) 29 aug 2009 20:52

Dat staat al in de biografie, eerste alinea. De pagina moet zoiezo nodig eens op de schop gaan en uitgebreid worden. RichV 30 aug 2009 00:30 (CEST)Reageren

Is het niet beter om de biografie en albuminformatie samen te voegen (zoals het bij andere wikipedia pagina's van oasis al is)?

Om jullie een voorbeeld te geven:

Oorsprong en Definitely Maybe (1991-1994)[brontekst bewerken]

In 1991 vormden Paul “Guigsy” McGuigan (basgitaar), Paul “Bonehead” Arthurs (gitaar), Tony McCarroll (drums) en Liam Gallagher (zang) de band “The Rain”. Ze begonnen op te treden in Manchester, en al snel veranderden ze de naam van hun band naar Oasis. Noel Gallagher bekeek zijn broer tijdens een optreden van Oasis, en stelde voor dat hij de gitarist en songwriter van de band zou worden. Met nummers van Noel op zak besloot de band commercieel succes na te streven.

De band begon steeds vaker op te treden, met in hun achterhoofd het volste vertrouwen in een platencontract. Uiteindelijk werden ze in Glasgowdoor Alan McGee (van Creation records) ontdekt, en sloten ze enkele dagen later hun eerste platencontract.

Hun debuutalbum Definitely Maybe, uitgebracht in augustus 1994 en ondersteund door de singles Supersonic, Shakermaker, Live Forever en Cigarettes and Alcohol werd een groot succes, met name in Engeland. Daar schoot het album meteen naar nummer 1 op de UK Album Charts.[1] Bovendien werd het het snelst verkopende debuutalbum aller tijden in Engeland.

De band genoot van hun succes in Engeland, maar besefte tegelijkertijd dat er nog niet sprake was van groot internationaal succes. Na een slecht optreden in Los Angeles verlaat Noel Gallagher de band, maar wordt door een vertegenwoordiger van Creation records overgehaald weer terug te komen.[2]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 4 externe link(s) gewijzigd op Oasis (band). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 jul 2017 08:27 (CEST)Reageren

  1. [2]
  2. [3]