Overleg:Parameter
Onderwerp toevoegenArgument versus parameter
[brontekst bewerken]Argument (wiskunde) verwijst nu naar deze pagina. Dit is onterecht. Een argument is een waarde waarop een relatie of functie gedefinieerd is. Een parameter is een variabele. Wanneer je
- f(x) = x+1
schrijft, dan is x een parameter en geen argument van f. Wanneer je
- f(1) = 2
schrijft, dan is 1 een argument van f en geen parameter. (2 is overigens noch een parameter, noch een argument.) 145.88.209.33 11 dec 2008 15:25 (CET)
- Inderdaad. Dit is een veelgemaakte vergissing. In dit artikel wordt het woord argument foutief als synoniem van parameter genoemd. Rinke 80 16 jan 2009 11:50 (CET)
Een schot voor de boeg
[brontekst bewerken]Mogelijke beginnetjes voor de nieuwe artikelen:
In de exacte wetenschappen is een parameter een onbekende of variabele die de uiteindelijke toestand van een systeem, danwel de uiteindelijke waarde van een uitdrukking bepaalt wanneer deze een waarde toegekend krijgt. De stand van de lichtknop is bijvoorbeeld een parameter van het lichtsysteem in de kamer. De temperatuur en de stand van de thermostaat zijn parameters van het verwarmingssysteem. In de wiskunde is de variabele x in de uitdrukking
- ƒ(x) = x + 3
een parameter, omdat het de waarde van de uitdrukking ƒ(x) bepaalt wanneer er een waarde aan x toegekend wordt.
In de wiskunde en de informatica is een argument een object waarop een relatie, afbeelding, functie, predicaat, etc. is gedefinieerd. Als L de tweeplaatsige relatie houden van is op de verzameling van alle mensen, dan zijn Romeo en Julia argumenten van L, maar 7 niet. Als ƒ de identiteitsfunctie op de verzameling N van natuurlijke getallen is, dan is 5 een argument van ƒ, maar π en -1 niet. Het argument van een operatie wordt een operand genoemd. (Het symbool waarmee de operatie wordt aangeduid heet de operator.)
Rinke 80 16 jan 2009 17:27 (CET)
- Ik heb mijn voorstel uitgevoerd. Rinke 80 21 jan 2009 11:59 (CET)
Direct overstappen naar de engelstalige versie!!!
[brontekst bewerken]Nederlanders en Wikipedia, een zeer slechte combinatie.