Overleg:Partridge Island (New Brunswick)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op verzoek, kaarten:

Mij gelijk hoe men dit ding noemt, maar haal er eens een bron bij dat dit ding anders wordt genoemd. Zoniet: niet in Wikipedia. --LimoWreck 24 nov 2007 00:46 (CET)

Het gaat om het Nederlands, niet het Engels.. Zie ook de Taalcafé, waarbij aangeven dat dit a uit wordt gelegd dat dit in het Nederlands gewoon voorkomt en b het een omzetting is die volgens de regels kan.. Dolfy 24 nov 2007 00:49 (CET)
Eerst maar eens afwachten tot iemand een Bosatlas raadpleegt dan, ter bevestiging. Ten tweede kan er van alles, maar niet zo nodig op de Dolfymanier. VanBuren 24 nov 2007 00:53 (CET)
Laat aub je persoonlijke aanvallen achterwegen.. Verder zal je het niet in de Bosatlas terug vinden, daarvoor is het eiland te onbekend en te klein... Op (oude) kaarten kom je: Partridge, Partridge Eiland en Partridge Island tegen.. Online zal je denk ik niet snel een bron vinden, dit heeft te maken dat men online dingen vaak niet omzet, ook is of was dit gebruikelijk.. Dolfy 24 nov 2007 01:17 (CET)
Ik heb het eens aan Google gevraagd en die heeft nog nooit van een losse Partrigde in het Nederlands gehoord. GijsvdL 24 nov 2007 01:08 (CET)
De Bosatlas ook niet, daar is het te klein voor. Trap overigens niet in de verwarringzaaierij. Dolfy hangt de ene keer (zonder bron te noemen) de stelling aan dat het ding Partridge genoemd moet worden omdat dit in Canada ook zou gebeuren - en de andere keer zegt hij weer dat het niet om het Engels maar om het Nederlands gaat. Zo zijn we nu al een paar dagen bezig. Wutsje 24 nov 2007 01:15 (CET)
Wutsje ik heb dat nooit beweerd, dat heb jij zo begrepen.. Verder laat ik hier maar bij, hier valt niet tegen op te boksen... Dolfy

Nou, dan moet je die oude kaarten maar eens scannen of fotograferen. In de tussentijd heb je veel mensen onnodig lastiggevallen met je gedoe. VanBuren 24 nov 2007 01:23 (CET)

google geeft goed en wel 1 nederlandstalige link naar "partridge eiland": http://adj.scdsb.on.ca/Classes/SKromhout/NB/dutchpg2history.htm maar dat lijkt me een persoonlijke webpagina. alle overige verwijzingen zijn naar de naam "partridge island". groetjes, oscar 24 nov 2007 13:10 (CET)