Overleg:Piloot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarom is deze Overlegpagina een Redirect naar de Overlegpagina van "Lijst van piloten"... is me niet helemaal duidelijk... De tekst op die andere overlegpagina hoort eigenlijk meer thuis op deze pagina, dan bij de lijst.

Nog een opmerking: waarom staat het sjabloon luchtvaart zowel horizontaal als verticaal op het artikel "Piloot" (én deels overlappend)?

Arafi 4 jul 2006 17:03 (CEST)

1: Waarschijnlijk omdat deze pagina vroeger een redirect was naar die lijst.
2: Dat is een goede vraag, maar het is nu in elk geval verholpen.
Lexw 4 jul 2006 20:25 (CEST)

opleiding[brontekst bewerken]

dat mis ik hier: iets over de opleiding tot (lijn-)piloot. Wie is deskundig genoeg? Door de wol geverfd 11 mrt 2009 14:18 (CET)

ongewenste BTNI/ eigen onderzoek wijzigingen[brontekst bewerken]

Ik heb zojuist deze [1] bewerking waarin BTNI wijzigingen en "eigen onderzoek/eigen zienswijzes" werden doorgevoerd op het artikel opnieuw teruggedraaid. Het is bijzonder storend, ongewenst en (voornamelijk) tegen de BTNI regel ingaan door dit opnieuw te plaatsen! Saschaporsche (overleg) 16 apr 2017 15:34 (CEST)

Opnieuw handelt Gebruiker:Handige Harrie in tegen Wikiepdia:BTNI. Gaat bovendien niet in op dit overleg. Even ruimtevaartuig heeft ook een "stuurknuppel". (in de vorm van een yoke meestal. Zelf verzonnen toegevoegde regels (over >1 piloot in de cockpit) zijn NE, overbodig etc. Of te wel HH is hier niet bezig de encyclopedie te verbeteren maar om zijn eigen versie van de encyclopedie te schrijven. Ik draai nu opnieuw terug. Het moet nu ECHT ophouden, dit is blokwaardig gedrag! Saschaporsche (overleg) 16 apr 2017 22:48 (CEST)
Rare afkorting, BTNI, zal ik zelf nooit gebruiken. Zelfs als een ruimtevaartuig een stuurknuppel heeft, dan geldt de tekst ook voor ruimtevaartuigen die op een ander manier worden bestuurd.
De tekst die ik schrijf verzin ik inderdaad zelf, dat is verplicht in Wikipedia. Doe je dat niet dan word je beschuldigd van "copyvio". Maar dat verandert niets aan de feiten. Handige Harrie (overleg) 16 apr 2017 22:54 (CEST)

Oorsprong woord PILOOT[brontekst bewerken]

Ik kan er best naast zitten maar toch ter overweging. In de geschiedenis van de zeevaart werd de diepte van een water gemeten door een bemanningslid die op de boeg stond met een draad met daar aan bevestigd een stuk lood. Het peil-lood. Frappant genoeg heet een (scheeps)loods in het Engels: “pilot” De taak van een loods: een schip door wateren leiden waar ondieptes zijn. Waarom we in het Nederlands overgegaan zijn op “loods” weet ik niet. Dat een bestuuder van een luchtschip piloot genoemd wordt lijkt me dan ook erg logisch. AchnacarryRoosendaal (overleg) 20 mei 2018 14:05 (CEST)

Beste Achnacarry, leuk die overweging maar zo werkt wikipedia niet. Wikipedia is gebaseerd op valide Bronnen. (zie Wikipedia:Bronvermelding) vr. groet Saschaporsche (overleg) 20 mei 2018 14:09 (CEST)