Overleg:Plan (organisatie)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Plan Nederland is in Nederland vooral bekend geworden onder de naam Foster Parents Plan. Met de naamsverandering naar Plan Nederland hoopte de organisatie een streep door het verleden te zetten waarbij schandalen de organisatie achterhaalde.

Deze tekst hoort gewoon in dit artikel. Deze organisatie heeft zijn naam veranderd met een reden, niet omdat ze zomaar een andere naam nodig hadden.

je hebt gelijk, er staat niets over die schandalen in. Zou je dat er ook nog in willen zetten? De Engelstalige versie heeft er een goed stuk over. Thanks! Groeten, Koen Reageer 5 jan 2008 00:04 (CET)[reageer]

Ik zal morgen een stuk over de schandalen binnen deze organisatie typen. Het is aardig dubieus dat dat er nog niet bijstaat als je het mij vraagt.

Aha, het artikel bestond voor 8 jan 2007 uit een stuk enkel over de schandalen, dat is toen door 194.178.84.120, een IP-adres van Plan Nederland weggehaald. Ik zal die oorspronkelijke paragraaf terugzetten. Koen Reageer 5 jan 2008 00:12 (CET)[reageer]

Inderdaad, ik zag het ook al door de WikiScanner. Top!

Even een aantal weerleggingen en overleg...[brontekst bewerken]

Ik ben het met jullie eens dat de problemen (die overigens al een aardig tijdje terug zijn, nieuwsartikel stamt uit 1999) erin horen. Alleen al om de historische juistheid te garanderen. De naamsverandering heeft niets te maken met de schandalen van destijds. Plan is een wereldwijde organisatie met 19 hoofdkantoren wereldwijd. De naamsverandering is destijds internationaal doorgevoerd omdat de naam "Foster Parents" vrij vertaald pleegouders te veel verwarring opriep. Men was bang dat we kindjes kwamen weghalen en aan westerse ouders ter adoptie aanboden. Dat is niet waar want Plan werkt juist in de communities in de ontwikkelingslanden zelf. Kwam het Plan Nederland goed uit, ik weet het niet. Daar zullen de meningen over verdeeld zijn en is eigenlijk niet belangrijk voor deze discussie. Maar de informatie die er nu in staat is dus aantoonbaar onjuist.

Daarnaast is Plan ook vrijgesproken van een hoop rechtszaken (hieronder twee daarvan) die in het kader van deze krisis aangespannen zijn tegen Plan. Dat lees ik niet terug. In het verhaal en zou er dus ook bij moeten.

Foster Parents Plan verheugd over uitslag kort geding http://www.nieuwsbank.nl/inp/2001/04/13/J100.htm

Rechtbank wijst verzoek tegen Foster Parents Plan af http://www.nieuwsbank.nl/inp/2000/10/12/B097.htm (werkgroep Gent en Mr. Wilders)

En inderdaad het was 'mijn' ip-nummer. Ik ben nu al ruim een jaar werkzaam voor Plan en zie nu de andere kant. Plan scoort de laatste jaren enorm hoog in de lijst van meest transparante goede doelen. Gaat dit jaar weer voor de tranparantieprijs en ik kan dus zeggen dat in het kader van juiste berichtgeving net 'nu' ook belicht mag worden.

Zal ik een voorstel doen of willen jullie er nog iets aan toevoegen?

Groeten, Michael Hos

Foster Parents Plan[brontekst bewerken]

De redirect Foster Parents Plan is verkeerd naar Plan Nederland. Kan evengoed tellen voor Plan België. Ofwel aanpassen in redirect ofwel Plan nEderland gewoon ruimer maken. We gaan toch niet van elk land een Plan maken? Vdkdaan (overleg) 24 apr 2013 00:23 (CEST)[reageer]

Afbeelding[brontekst bewerken]

File:Logo Plan France.jpg Plan International Lotje kwam deze afbeelding tegen en vroeg zich af of deze hier geschikt is. Lotje (overleg) 20 jan 2019 13:31 (CET)[reageer]

Deze afbeelding is auteursrechtelijk beschermd en zou daarom niet op Wikipedia gebruikt moeten worden. Bovendien is de afbeelding het logo van de Franse tak van de organisatie, voor de beschrijving van een Engelstalige organisatie op de Nederlandstalige Wikipedia zou ik niet voor het logo van de Franstalige afdeling kiezen. Groet, Brimz (overleg) 20 jan 2019 15:50 (CET)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Plan_(organisatie) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 24 mrt 2022 06:18 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.

Aangezien ze het artikel in NRC achter een betaalmuur hebben geparkeerd het eigen verhaal teruggezet.