Overleg:Principe van lokaliteit

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Paul B in het onderwerp Newton over de zwaartekracht

EPR en Relativiteit[brontekst bewerken]

Deze zin vind ik verwarrend:

Het EPR-gedachtenexperiment was weliswaar in de speciale relativiteitstheorie opgenomen, maar uit nieuw onderzoek van onder andere John Bell is gebleken dat deze theorie en het principe van het bestaan van niet-lokaliteit op bepaalde punten (nog) onverenigbaar zijn.

Het EPR gedachtenexperiment dateert van 20 jaar na de formulering van de algemene relativiteit, hoe kan die er dan in zijn opgenomen? Viv3210 9 okt 2010 09:55 (CEST)Reageren

De formulering van de laatste drie zinnen is inderdaad ongelukkig. JRB 9 okt 2010 10:23 (CEST)Reageren

Newton over de zwaartekracht[brontekst bewerken]

Hij dacht niet dat zwaartekracht een niet-lokaal verschijnsel was, en hij heeft geprobeerd om een preciezere formulering te maken, maar aangezien hem dat niet lukte, liet hij het maar op . – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.71.110.7 (overleg · bijdragen)

Daar lijkt me geen sprake van twijfel. Ongeacht wat Newton verder heeft bedacht of overwogen, de wiskundige formulering van zijn gravitatiewet (niet F = ma) heeft een niet-lokaal karakter. Paul B (overleg) 27 okt 2012 16:51 (CEST)Reageren
Sorry, ik bedoelde natuurlijk . Mijn punt is dat het misleidend is om te zeggen dat ook maar *iets* volgens Newton een niet-lokaal karakter had, omdat dit niet is hoe hij erover dacht.