Overleg:Quest3D

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Neutraliteit[brontekst bewerken]

Het lijkt erop dat dit artikel geheel geschreven is door een medewerker van Quest3D. Zo is het verhaal over dat reeds gecompileerde code geen performanceverlies heeft totale lariekoek, de auteur van dit artikel heeft duidelijk geen verstand van hoe computersoftware daadwerkelijk werkt. Juist de compilatiestap van een geheel stuk software optimaliseert de code in zo min mogelijk instructies die zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Het niet hebben van de gehele code bij compilatie levert een aanzienlijk performanceverlies op doordat er veel langere code gemaakt moet worden die tijdens het uitvoeren van de applicatie pas kan bepalen welk pad er genomen wordt in de uitvoer.

Een vergelijking (als A gelijk is aan 3) kan tijdens compilatie bijvoorbeeld naar een klein aantal instructies voor de processor worden omgezet. In de manier waarin Quest3D werkt met losse reeds compileerde stukjes code is echter niet bekend dat A vergeleken wordt met de waarde 3. De compiler kan hier dus niets meer van maken dan (als de variabele gekoppeld aan de eerste invoer vergeleken met de tweede invoer volgens de vergelijking zoals in de derde invoer positief is) en zal haast het tienvoudige aan instructies moeten uitvoeren op de processor om te weten te komen of A gelijk is aan 3.

Het lijkt me dan ook dat Arthur1977 een medewerker van Quest3D is, zeker gezien er op het officiële Quest3D forum ook een admin genaamd Arthur is, die geprobeerd heeft een leuk promotieverhaaltje te maken in plaats van een encyclopedisch artikel naar waarheid. 82.170.24.241 21 nov 2011 19:48 (CET)[reageer]


Beste 82.170.24.241

Dat een medewerker van het bedrijf het artikel plaatst of bewerkt is niet verboden. Het artikel is geplaatst toen er een aantal gametitels in Wikipedia stonden die op deze engine waren gebaseerd. Het leek me zinvol een artikel te plaatsen, met daarin een aantal kenmerken van de engine. Overigens is dat al jaren geleden, mijn kritiek zou eerder zijn dat sommige informatie gedateerd is. Het is zuiver informatief bedoeld, Wikipedia heeft als promotiekanaal namelijk geen waarde voor een bedrijf als Act-3D.

Het verhaal over performanceverlies is geen lariekoek. Als je goed had gelezen en je goed had laten informeren, dan had je dat geweten. Misschien is het artikel niet helder genoeg, maar dan zou ik dat ter discussie te stellen.

De zin over performance luidt als volgt:

"Er is geen compilatiestap of script interpetatie, omdat de 'channels' uit reeds gecompileerde code bestaan. Daardoor is er van performance verlies ten opzichte van gecompileerde programmacode, zoals vaak bij interpreteren van een script of het draaien van een applicatie in een virtuele machine, nauwelijks sprake."

Samengevat:

  • Het peformanceverlies dat je normaal hebt bij scripting of virtual machines is bij deze engine nauwelijks aanwezig.
  • Er worden in deze stelling geen claims gedaan over code-optimalisatie.

Indien in jouw ogen de formulering niet gelukkig is gekozen, dan staat het je vrij om dat te bewerken, daar is Wikipedia voor.

De definitie van een 'geheel stuk software' in jouw relaas over optimalisatie en performance is nogal discutabel. Het overgote deel van de hedendaagse PC software bestaat uit samenwerkende componenten, die afzonderlijk zijn geprogrammeerd en gecompileerd. Zodoende wordt het lastig om te stellen wat een 'geheel stuk software' is, laat staan dat je uitspraken kan doen over al dan niet betere performance van de gecompileerde code. Optimalisatie door de compiler is overigens maar een klein deel van alle performance gerelateerde zaken, waarbij je in de software engineering rekening moet houden.

Anoniem posten is tot slot geen goed uitgangspunt voor een eerlijke discussie en verbetering van kwaliteit van een Wikipedia artikel.

Groet, Arthur

*kuch* U post op dit moment zelf anoniem (vergeten in te loggen?) en u ondertekent uw bijdragen niet (vier tildes). Woody|(?) 10 mrt 2012 19:59 (CET)[reageer]

Mijn naam staat er iig bij... Zo dan Arro (overleg) 10 mrt 2012 22:31 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Quest3D. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 dec 2017 15:54 (CET)[reageer]