Overleg:Rami bridge

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Scndsky in het onderwerp Spelregels

Spelregels[brontekst bewerken]

  • Ik heb het spel altijd zo gespeeld dat je sowieso 50 punten moet hebben alvorens je mag afleggen, geen 40.
  • In het artikel vind ik niets terug van de puntenverdeling op het eind. Het is algemeen de bedoeling zo weinig mogelijk punten te halen.
  • Als je wint heb je -20, behalve als je wint door in 1 beurt al je kaarten kwijt te zijn (door af te leggen en/of aan te pappen), dan heb je -50. Het is in dat laatste geval niet nodig 50 af te leggen, hoewel dat meestal wel zo zijn.
  • Als je verloren bent, dan telt som van de waarde van alle kaarten die je nog in je hand hebt (waarbij aas voor 10 telt, joker voor 50), behalve als je nog al je kaarten in je hand hebt (en dus niet hebt afgelegd), dan is het sowieso +100 (wat een "zak" noemt).
  • De scores van alle speler worden na elke ronde bijgehouden in een tabel. Als je bv 2 keer gewonnen hebt heb je -40, verlies je vervolgens met een waarde van 30 in je hand, heb je -10.
  • Een speler kan bijvoorbeeld uitstellen om te afleggen om zo in 1 beurt al z'n kaarten kwijt te zijn en hierdoor z'n score met 50 te verlagen. Echter is het risico dat een tegenspeler voor hem wint waardoor hij +100 heeft.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Scndsky (overleg · bijdragen) 25 sep 2013 20:29 (CET)Reageren