Overleg:Rendeux

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Startpagina's zijn meestal niet gewenst. De link die ik vermeld is de voornaamste informatie op de site zelf die te bereiken is via een prominente link op de pagina waarnaar jij linkte. — Zanaq (?) 20 mei 2007 15:00 (CEST)


De deelgemeentes Bas en Jupille[brontekst bewerken]

Hallo,

De deelgemeentes Bas en Rendeux hebben een interne link gekregen die niets met de gemeente Rendeux te maken heeft.

Jupille sur Meuse heeft niks met Rendeux Jupille te maken.

Hoe pas ik dit aan opdat mensen geen verkeerde info krijgen?

Pascal77 20 mei 2007 14:55 (CEST)[reageer]

Als je denkt dat er geen artikel over komt in de nabije toekomst kun je de links verwijderen. Anders kun je het maken van een Wikipedia:Doorverwijspagina overwegen. Succes! — Zanaq (?) 20 mei 2007 15:00 (CEST)
Ik zie dat het opgelost is. Trouwens Bas en Jupille zijn geen deelgemeenten maar gehuchten omdat ze op 01/01/1961 geen zelfstandige gemeenten waren. Zonneschijn 20 mei 2007 15:18 (CEST)[reageer]

En waar kan ik uitzoeken of dat inderdaad is/was? Niet dat het op dit moment ter zake doet want er staat "andere kernen" maar evt om de deelgemeenten aan te passen.

Pascal77 20 mei 2007 15:25 (CEST)[reageer]

Inderdaad op de pagina zelf is het in orde maar ik bedoelde te titel hier op het overleg. Volgens mij heten de gehuchten niet Bas en Haut maar Rendeux-Bas en Rendeux-Haut. Eerstgenoemde werd op 6 juni 1811 bij laatstgenoemde gevoegd en vormden sindsdien de gemeente Rendeux. Jupille werd op 2 januari 1823 bij Hodister gevoegd. Zonneschijn 20 mei 2007 15:38 (CEST)[reageer]


Een moeilijke vrees ik waar ik zelf ook over heb liggen suffen. Want dan is het ook Rendeux-Jupille en Rendeux-Marcourt enz... Pascal77 20 mei 2007 16:24 (CEST)[reageer]

De voormalige gemeenten heetten voor de fusie in 1811 wel degelijk Rendeux-Bas en Rendeux-Haut. Marcourt heette voor de fusie gewoon Marcourt. Zie ook Lijst van plaatsen. Zonneschijn 20 mei 2007 16:32 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Rendeux zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 12 dec 2021 06:12 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.