Overleg:Ridderkerk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Trap[bewerken]

Was het niet de trap van het gemeentehuis van deze stad, die telkens weer de vernieling in gereden werd door een van de beide jongeheren Adriaan en Olivier? Zo ja, dan is dat wellicht iets voor Trivia. G.Ninses 20 jun 2007 01:08 (CEST)

Citaat uit het artikel Adriaan en Olivier: Zijn familie van moederszijde, de jonkheren en jonkvrouwen Schorer, bewoonde het buiten "Torenvliet" ("Korenvliet") bij (inmiddels: in) Middelburg ("Rittenburg") dat tegenwoordig veiligheidshalve een autovrije markt voor het pittoreske stadhuis met fraaie trap heeft. Ook kwam oom Wout geregeld in het naburige dorp "Woudekerke" (Koudekerke). - Advance 20 jun 2007 01:14 (CEST)
@G.Ninses: Voor de record; Ridderkerk is geen stad, maar een dorp. --Algont 21 jun 2007 01:00 (CEST)
Wel als je stad neem als in een plaats met stadsrechten. Echter vaak wordt Ridderkerk wel als een stad geduid, dat heeft met onder meer aantal inwoners en de manier waarop de plaats is uitgebreid te maken. Zie bijvoorbeeld http://www.stadsregio.info/?ID=10720. Ridderkerk staat ook bij de lijst van steden zonder stadsrechten.. Dus je kan beide evengoed beweren, voor de wet maakt het trouwens niks uit, stad, dorp of gehucht hebben allen gelijke status... Dus tja... :-) Dolfy 21 jun 2007 01:18 (CEST)

waar is Jos Wienen geboren?[bewerken]

Als hij niet in Ridderkerk is geboren, dan moet dit ook in het artikel Jos Wienen worden aangepast. --BertS 1 jul 2008 21:01 (CEST)

Herkomst naam[bewerken]

In het etymologisch woordenboek van dr. J. de Vries wordt de naam Ridderkerk op een geheel andere wijze verklaard: "in 1292 Riederkerke, gelegen in de Ryderwert, dat zelf weer heette naar een dorp Ried, waarvan de naam oudnederfrankisch ried "riet" zal zijn." Gouwenaar 4 feb 2009 21:49 (CET)