Naar inhoud springen

Overleg:Rinchen Gyaltsen (2e keizerlijk leermeester)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Renevs

Davin,

Ook deze klopt van geen kant. Ik herhaal, dat na Phagspa de functies van sakya trizin en keizerlijk leermeester niet tegelijkertijd in de zelfde persoon konden voorkomen. ( zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Rakshita). Alleen om die reden klopt het al niet.

Verder werd de functie keizerlijk leermeester ingesteld in 1270. Het is dan uiteraard onmogelijk, dat iemand in 1267 al de tweede keizerlijk leermeester zou zijn. Als het waar zou zijn geweest, dat Rinchen Gyaltsen keizerlijk leermeester was tot 1275, hoe zou dan ooit nog Phagspa keizerlijk leermeester geweest kunnen zijn.

Rinchen Gyaltsen werd keizerlijk leermeester in 1274, nadat Phagspa vanwege zijn verzoek tot vertrek naar Tibet die functie in 1274 moest neerleggen. Rinchen Gyaltsen bleef in die functie tot 1279 ( hoewel ook een enkele keer 1282 wordt genoemd. ) Ik zie er maar even af die wijzigingen zelf aan te brengen,want je krijgt dan ook een probleem op de tijdslijnen. Dat moet je dus zelf maar oplossen.

RenevsRenevs (overleg) 19 sep 2012 18:01 (CEST)Reageren

PS.

Ik zie net pas, dat je in het door jou geplaatste artikel Tienduizendschap bronnen hanteert, zoals Petech, waar je precies kan vinden hoe het nu echt zit met de volgorde, de jaartallen van de keizerlijk leermeesters, etc.

Nu is dat artikel ook een vrijwel letterlijke vertaling vanuit de Duitse Wiki. ( Deze keer vind ik dit Duitse artikel overigens over het algemeen uitstekend.)

Ik kan mij niet voorstellen,dat je ook de (identieke) bronnen van het Duitse artikel alleen maar heb gekopieerd, zonder er zelf kennis van te nemen.Iemand die streeft naar encyclopedische kwaliteit en integriteit,doet dat immers niet.

Maar wellicht was je vergeten,dat je al die gegevens over keizerlijk leermeesters daar kan vinden.

RenevsRenevs (overleg) 19 sep 2012 20:01 (CEST)Reageren