Overleg:Rudi Lubbers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De rossige Nederlander verloor, maar wist de gevaarlijke linkse van de Amerikaan redelijk te neutraliseren. Altijd gedacht dat het hier een meer witblond iemand betreft. Totdat er een fotobron getoond kan worden, die de huidige tekst in dit opzicht kan bevestigen, lijkt "blonde Nederlander" de voorkeur te hebben.VKing 5 nov 2006 22:39 (CET)

Persoonlljk[bewerken]

Verder zou er misschien nog iets bij kunnen over problemen na afloop van de carriere. (gevangenisstraf i.v.m. drugstoestanden en financiele perikelen rond kermisbedrijf in Portugal (afgelopen voorjaar nog paginagroot in DT)) Wie er het fijne nog van weet.... VKing 5 nov 2006 22:56 (CET)

Na sportcarrière[bewerken]

Het stuk is niet al te duidelijk geschreven. Verder komen zinnen als: "Een bemiddeling van Hare Majesteit de Koningin is door buitenlandse zaken schandalig afgehandeld." niet objectief over en dienen toch tenminste door een bronvermelding vergezeld te worden. Spheroid 12 jan 2009 12:12 (CET)

Objectiviteit?[bewerken]

"Maart 2009: Rudi Lubbers presenteert samen met Jean-Marie Pfaff de kick-off van de Paragames 2009. Rudi houdt een emotionele en zeer treffende speech. Hij is trots op wie hij is. Hij heeft sinds enkele weken een woning net over de grens in België en kondigt aan een boek te gaan schrijven over zijn carrière en leven. Lof voor deze persoonlijkheid die zichzelf hervindt! Breda, 18 maart 2009"

Laatste zin uit deze passage lijkt mij ongepast. Lof uitspreken is niet iets voor in een wiki.

Lemma hernoemen?[bewerken]

Ik lees op een hoop plaatsen “Rudi Lubbers” in plaats van de titel van het lemma “Rudie”. Tijd om het lemma te hernoemen? Saschaporsche (overleg) 1 feb 2019 20:33 (CET)

Ik heb gezocht via o.a. Delpher, en beide varianten komen voor, al zie je Rudi veel vaker dan Rudie. Het is natuurlijk een roepnaam en geen officieel vastgelegde naam, maar wat mij betreft is het prima om de titel van het artikel te wijzigen. GeeJee (overleg) 10 feb 2019 23:28 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd Saschaporsche (overleg) 11 feb 2019 14:56 (CET)