Overleg:SPIE Nederland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 maanden geleden door Chescargot in het onderwerp Van SPIE NL terug naar SPIE (concern) o.i.d.?

Suggestie voor aanpassing[brontekst bewerken]

(Verplaatst van Overleg gebruiker:Communicatiened) — Chescargot ツ (overleg) 12 okt 2023 10:24 (CEST)Reageren

Geachte [VRT/Helpdesk],

Bedankt voor uw snelle en heldere terugkoppeling. Ik begrijp dat Wikipedia een neutraal informatieplatform is en dat daar geen plek is voor commerciële teksten, onwaarheden of gedateerde informatie. Om de laatste twee punten voelen wij ons wel genoodzaakt om de informatie aan te vullen met correcte en volledige informatie. Het is ons onduidelijk welke gezaghebbende bron er voor dit stuk geraadpleegd is want de enige correctie informatie over een organisatie zou toch van de organisatie zelf moeten komen. We hebben echter ons uiterste best gedaan om de informatie neutraler te schrijven waarbij dus toch de vraag is om het artikel te updaten. Daarnaast is de titel van onze pagina foutief geschreven en zouden wij die graag aangepast zien naar SPIE Nederland.

Hier onze voorgestelde tekst:

SPIE Nederland

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE groep, een  Europese multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties.

Geschiedenis

De naam zegt het al: Société Parisienne pour l’Industrie Electrique (SPIE). De roots van SPIE liggen, net als het huidige hoofdkantoor van de Groep, in Parijs. Het bedrijf werd opgericht in 1900 en was met name gespecialiseerd in elektrische installaties van metrostations. In 2004 werd het eerste Nederlandse bedrijf geacquireerd waardoor het dochterbedrijf SPIE Nederland werd geboren.

Activiteiten

Technische diensten

SPIE houdt zich bezig met het bedenken van strategieën die helpen gebouwen optimaal presteren, steden slimmer maken, de energietransitie faciliteren en industriële activiteiten verduurzamen.

Veiligheid staat hoog in het vaandel. Dichtbij, prestatie en verantwoordelijkheid - de kernwaarden van SPIE - leven in alle onderdelen van de organisatie.

Strategie

SPIE richt zich op duurzame oplossingen, voor nu en toekomstige generaties op het gebied van energie, infrastructuur, ICT, industrie en gebouwbeheer. Door continu te innoveren dragen zij actief bij aan de realisatie van de klimaat- en circulariteitsdoelstellingen van SPIE en haar klanten.

Slogan

SPIE brengt het in beweging Communicatiened (overleg) 12 okt 2023 09:05 (CEST)Reageren

De eerste aanpassingen zijn gemaakt. Werk in uitvoering. @Communicatiened, voel je vrij pertinente fouten eruit te halen. — Chescargot ツ (overleg) 12 okt 2023 11:09 (CEST)Reageren
Opmerking Opmerking Ik zie nu dat de voorgestelde tekst direct van een reeds gepubliceerde SPIE Nederland artikel komt. Vanwege auteursrechten mogen dergelijke teksten niet een-op-een overgenomen worden in Wikipedia. Mogelijk dat het zelfs op deze OP verwijderd zal worden. — Chescargot ツ (overleg) 12 okt 2023 11:24 (CEST)Reageren
Beste,
Bedankt voor de snelle terugkoppeling en eerste aanpassingen. We begrijpen dat het niet de bedoeling is teksten direct over te nemen (dze tekst hebben we zelf geschreven). We stellen eventuele aanpassingen op prijs. Graag willen we u verzoeken om de zin "In 2017 heeft SPIE het Nederlandse bedrijf Ziut overgenomen van Alliander." te verwijderen, aangezien dit geen waarde toevoegd. We nemen als concern veel verschillende bedrijven over, dan zou er een compleet overzicht moeten komen, in plaats van één specifiek bedrijf te noemen, naar onze mening.
Alvast bedankt Communicatiened (overleg) 12 okt 2023 11:40 (CEST)Reageren
Inderdaad is het niet zinvol om alle overnames te noemen. Maar zodra erover gepubliceerd wordt gelden ze als encyclopedisch relevant. Bovendien kunnen we niet zonder goede reden fatsoenlijk bebronde bijdragen verwijderen. De huidige tekst beoogt nu te tonen dat SPIE NL continue aan kopen is geweest (zoals in een vd bronnen nadrukkelijk gemeld is) en dan zijn een paar (bebronde) voorbeelden zinvol. — Chescargot ツ (overleg) 12 okt 2023 11:59 (CEST)Reageren

Van SPIE NL terug naar SPIE (concern) o.i.d.?[brontekst bewerken]

Het artikel linkt naar SPIE groep in andere talen. Waarom zou het NL artikel niet ook gewoon over SPIE groep kunnen gaan, met SPIE NL (en SPIE BE als zoiets bestaat) als subkopjes daarin? — Chescargot ツ (overleg) 12 okt 2023 22:45 (CEST)Reageren