Overleg:Sangria

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Quint sangria[brontekst bewerken]

Op 30 maart 2008 21:52 heeft Pilleken (Overleg | bijdragen) de volgende vraag op Wikipedia:Informatiebalie geplaatst:

graag had ik de reden gekend waarom de wijzigingen op de pagina sangria steeds verwijderd worden, betreffende QUINT sangria is in Belgie de marktleider in sangria verkoop. Bacardi wordt toch ook op jullie site vernoemd ? of dient er gesponserd te worden ?

groeten,

pilleken


Deze vraag gaat in feite over de kwestie welke informatie wel of niet gepast is in het artikel Sangria. Daarom heb ik de vraag hierheen gekopieerd. Johan Lont (voorbehoud) 30 mrt 2008 22:20 (CEST)[reageer]

(Reactie van de informatiebalie hierheen gekopieerd:)

Wikipedia wordt niet gesponsord.
Bacardi is een wereldwijd bekend merk en dientengevolge zeker van encyclopedische waarde.
Zoals het nu geformuleerd is, is de opmerking over het merk zeker aan te merken als reclame. PatrickVanM / overleg 30 mrt 2008 22:11 (CEST)[reageer]
Om met deze wijziging te beginnen: het valt op dat een groot aantal interwikilinks en de organisatie van afbeeldingen in een 'gallery' zijn verdwenen. Het lijkt erop dat alle wijzigingen van ná 19 juli 2006 (ruim 20 wijzigingen!) ongedaan zijn gemaakt. Dat is op zijn zachtst gezegd slordig.
Voorts begrijp ik de toegevoegde zin over QUINT sangria niet. Die zin luidde:
Ook bestaat er een gebruiksklare sangria, QUINT sangria ,die toch meer en meer verbruikt wordt omdat in deze regio het weer zo wisselvallig is en dit een drank is die enkel geconsumeerd wordt bij mooi warm weer.
Waarom staat er "Ook"? -- In het voorgaande gedeelde staat alleen hoe sangria gemaakt wordt, niet of dat met de hand of fabrieksmatig gebeurd. Het is logisch dat de sangria, nadat die gemaakt is, gebruiksklaar is. Bovendien, nadat de gebruiksklare sangria is opgedronken, bestaat hij niet meer. Dus er moet staan: "Tussen het moment dat de sangria wordt gemaakt en het moment dat hij wordt opgedronken, bestaat er gebruiksklare sangria.".
Waarom staat er "toch"? "Er bestaat dus gebruiksklare die tóch gedronken wordt". Dat suggereert dat men niet zou verwachten dat gebruiksklare sangria gedronken wordt, maar, ondanks het feit dat hij gebruiksklaar is, wordt hij toch gedronken." Wordt dat bedoeld?
Waarom staat er "omdat"? Het feit dat er steeds meer gebruiksklare sangria wordt gedronken, wordt dus verklaard door het wisselvallige weer. Betekent dat dat er bij constant weer minder sangria wordt gedronken en bij wisselvallig weer meer sangria wordt gedronken? Zijn daar statistische gegevens over bekend?
Tenslotte staat er ook nog dat sangria alleen wordt geconsumeerd bij mooi warm weer. -- Hoe kan dan wisselvallig weer leiden tot hogere sangriaconsumptie? Bovendien, het weer is in Nederland en België al sinds mensenheugenis wisselvallig, dus als wisselvallig weer leidt tot hoge sangriaconsumptie, dan zou er in vroeger eeuwen ook al veel sangria gedronken moeten zijn.
Waarom staat er "deze regio". Even daarvoor worden "Koudere landen als Nederland en België" genoemd, dus met 'deze regio' worden waarschijnlijk Nederland en België bedoeld.
Kortom, een raadselachtige zin, waar de lezer die meer over sangria wil weten weinig aan heeft. Johan Lont (voorbehoud) 30 mrt 2008 22:46 (CEST)[reageer]