Overleg:Semi-dieplader

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hoi,

Zou u u uw bronnen willen geven. Aangezien in mijn wetenschap een semi-dieplader uit twee of meer losse delen bestaat. SterkeBakoverleg 20 mei 2008 20:07 (CEST)[reageer]

In Overleg:Uitschuifbare oplegger schrijf je dat een uitschuifbare oplegger hetzelfde is als een semi-dieplader. Dat is volgens mij niet waar. Een uitschuifbare oplegger is ingeschoven niet van een gewone oplegger te onderscheiden: het laadvlak loopt door over de nek en het oplegpunt, zodat je van voor tot achter 1 niveau hebt. Een semi-dieplader heeft een verlaagd laadvlak achter de nek van de oplegger. Als je spreekt over "losse delen", dan neem ik aan je het over modules en laadvlakken en zwanenhalzen hebt. Daarmee kun je zowel een dieplader als een semi-dieplader samenstellen. Zo kun je een oplegger opbouwen uit een zwanenhals (eventueel een module met twee aslijnen), een (verlaagd) laadvlak en (terug) een module met vier aslijnen, deze laatste eventueel gekoppeld aan nog een module met twee aslijnen om de aslijnbelasting te verminderen (de aantallen aslijnen zijn slechts als voorbeeld). Als de laadvloer verlaagd is, heb je een dieplader, als de laadvloer gelijkvalt met het niveau van de modules boven de aslijnen (maar onder het niveau van de zwanenhals van de oplegger), dan spreek je over een semi-dieplader.
Een paar schetsen om de uitleg wat te verduidelijken:
(hoewel ik net zie dat een semi-dieplader en een dieplader ook uitschuifbaar kunnen zijn, gaat het in het artikel Uitschuifbare oplegger over een standaard oplegger die uitschuifbaar is)
Mvg, Arafi 21 mei 2008 20:15 (CEST)[reageer]