Naar inhoud springen

Overleg:Sluis & Groot

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door FreeSpeach17 in het onderwerp Reactie m.b.t. geschiedenis

Datum[brontekst bewerken]

Door een ip is de datum (1990) van het fuseren Sandoz en Ciba op 1996 gezet. Wanneer ik naar het lemma Novartis klopt dat. Was er iets anders in 1990? --Lidewij 20 mrt 2010 13:56 (CET)Reageren

Reactie m.b.t. geschiedenis[brontekst bewerken]

Ik reageer graag op tekst die onder het hoofdje "geschiedenis" bij de pagina over het bedrijf Sluis en Groot staat. Ik heet zelf ook Pieter Sluis en ben nazaad. Ik ben 75 jaar oud. Omdat ik er de tijd voor heb ben ik de laatste tijd bezig geweest met mijn voorgeslacht. Daarbij heb ik gebruikgemaakt van het boek " Het West Friese geslacht Sluis" . Dat is een doorwrocht stuk werk.

Ik wil graag de geschiedenis en dan met name het verloop van onze bemoeienis met S&G met u delen. Dan klopt het verhaal (en dat doet het nu niet):

De mannelijk familielijn van de familie Sluis begint bij IJsbrand Dirkzoon van ter Sluijs, een klein haventje met een sluis in de Zuiderzeedijk onder Enkhuizen, geboren " 1700-1710" (geen registratie) en overleden, volgens overlevering, "na 1780".

Zijn oudste/enige zoon was Evert Ijsbrandzoon (op ter Sluijs) gedoopt op 11-8-1741 en overleden op 2-10-1819.

Zijn zoon heette Pieter Evertzoon Sluis , geboren 12-5-1799 en overleden op 4-1-1868,

Hij trouwde, in Andijk, met Aafje Groot, de dochter van Nanne Groot, zijn werkgever

Hun tweede zoon (de eerste werd vernoemd naar zijn vader Pieter) werd vernoemd naar haar vader en heette dus Nanne (Pieterzoon) Sluis, geboren 10-4-1834 en overleden op 21-7-1925

-Deze Nanne Pzn was mijn overgrootvader. Hij startte met zijn neven Nanne Groot en Simon Groot het familiebedrijf Sluis en Groot in 1867.

NB Nanne Pzn had als bijnaam Nanne Eenarm, omdat hij op 16 jarige leeftijd zijn linker onderarm verloor door het ketsen van zijn jachtgeweer. Doordat hij dus niet meer op het land kon werken ging hij zich verder ontwikkelen. Hij leerde Frans en Duits en later Engels en ging zich bezighouden met de internationale verkoop van zaden.

Zij zoon heette weer Pieter Sluis, geboren 8-10-1871 en overleden op 5-10-1945. Dat was dus mijn grootvader. Hij werd directeur van Sluis en Groot, ook weer samen met zijn neven Groot.

Pieter Sluis Nzn had vier zonen, Nanne, Arend, Age en Jan, waarvan Nanne en Arend ook in het bedrijf gingen werken. Zij waren de laatsten van onze lijn want het bedrijf werd overgenomen door Sandoz etc..

Mijn vader Age moest een ander vak leren. Hij werd radioloog en broer Jan werd bollenteler in Enkhuizen.

Ik ben de oudste zoon van Age (ik werd huisarts). – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pieter Sluis (overleg · bijdragen)

Reactie Pieter Sluis[brontekst bewerken]

Geachte meneer Pieter Sluis, Het is zeer interessant wat u ons aan informatie verschaft, Maar heeft u nog meer bronnen voor ons die uw verhaal kunnen bevestigen? Ik wil u best geloven maar we hebben meer bronnen nodig om uw verhaal te kunnen bevestigen en gebruiken. M.v.g, (Robin) FreeSpeach17 (overleg) 19 feb 2021 14:44 (CET)Reageren