Overleg:Sneek (stad)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sneek is bij mijn weten niet ontstaan aan de Middelzee. Toen de Middelzee was dichtgeslibt, legde men aan de zuidrand ervaan een aantal polders aan: de hempolders. Dit omdat er veel wateroverlast door het verloren gaan van de watervoerende functie van de Middelzee. Tevens wer en nieuwe waterweg naar het noorden aangelegd naar het noorden om de Middelzee te vervangen. Waar deze waterweg (Geeuw-Sneker oudvaart, de zuidelijke dijk van deze hempolders (hemdijk-Oude Dijk-Groene Dijk) passeert ontstond een handelsnederzetting en dat werd Sneek. Roepers 2 aug 2003 10:19 (CEST)

Pier Donia heeft nog geen artikel. Zou toch wel aardig zijn want op het internet is niet veel over hem te vinden. Ik meende dat toen Pier in Sneek woonde alleen de mensen de stad inmochten die "Bûter, Brea en Griene Tsiis, Wa't dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries!" konden zeggen. Dat kan hier vermeld worden en heeft Grutte Pier ook zijn link in Sneek. Marco Roepers 23 apr 2004 12:29 (CEST)

Grote Pier heeft al wel een artikel. Ik denk overigens niet Pier in Sneek nog Bûter enzovoort gebruikte, omdat hij zich toen van de strijd afgekeerd zou hebben. Mysha
Dat zou in theorie gekund hebben in de winter waarin hij in Sneek overwinterde, maar ik twijfel of de Sneekers hem dat in dank afgenomen zouden hebben.

Coördinaten[brontekst bewerken]

Helemaal rechtsboven staat nu een tweede stel coördinaten. Die zijn in een ander, zij het leesbaarder, stelsel dan de coördinaten die al op de pagina staan. Daarnaast staan ze zo hoog dat ruzie maken met de inzamelingsactie, en zijn ze van een ander punt, net buiten het centrum. Wat moet hier dan mee? Mysha

Politiek[brontekst bewerken]

Waarom staat hier "Politiek" bij? Is het niet logischer dat te beperken tot de pagina over de gemeente Sneek? Mysha

Karel de Grote[brontekst bewerken]

In uw artikel over Sneek staat te lezen dat Sneek in 1457 stadsrechten krijgt van Karel de Grote. Maar deze is in 814 overleden.

Opmerking binnen gekomen op OTRS #2011112110036523. edOverleg 23 nov 2011 23:12 (CET)