Overleg:Snuiftabak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

tabak snuif is niet kanker verwekend en het is niet schadelijk voor de tandvlees. dit is alleen maar bla bla wat u zegt. ik gebruik al 7 jaar tabaksnuif.

Mijn beste, dat kan allemaal wel zijn, maar u moet een referentie opgeven, bijvoorbeeld een wetenschappelijk artikel waarin de onschadelijkheid van snuiftabak beschreven wordt. U begrijpt dat we een subjectieve ervaring van één persoon niet als een encyclopedisch feit kunnen beschouwen. Lord P (Audiëntie) 5 apr 2006 05:54 (CEST)

Volgens mij is snuiftabak niet schadelijk voor tanden en tandvlees, omdat het niet in de mond komt. Deze schadelijkheid is alleen van toepassing op natte snuif, oftewel dipping tobaco, wat vaak tussen lip en tandvlees wordt gestopt. (en kauwtabak) Dit is dus niet snuiftabak dat je in je neus op snuift (en als je het goed gebruikt, ook niet verder dan je neus komt) en dat is volgens mij de enige snuiftabak die nog gangbaar is in Nederland.Beste voorgangers, Het stukje over de schadelijkheid slaat inderdaad op pruimtabak. Vandaar dat het ook afwijkt Engels en Duitstalige variant van dit artikel. Daar worden ook de benodigde referenties gegeven. Voor snuiftabak komt het er op neer dat er te weinig gegevens zijn om een eindconclusie te kunnen trekken, maar dat het in ieder geval niet zo schadelijk is als roken, snus en pruimtabak. Groet, Rik Berkelmans Inspanningsfysioloog en Toxicoloog. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.241.210.34 (overleg · bijdragen)