Overleg:Spouwmuur

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Een buitenmuur is een muur die een binnenruimte scheidt van de buitenruimte. Een binnenmuur bevindt zich tussen twee binnenruimten. Een gemetselde buitenmuur kan massief zijn of als spouwmuur worden uitgevoerd. Bij een spouwmuur spreken we dan van binnen- en buitenblad als we één van de twee bladen willen aanduiden en niet van binnen- of buitenmuur, want die hebben een andere betekenis, zie boven. Arend041 6 mrt 2008 10:57 (CET)Reageren

Een spouwmuur isoleert wel, alleen maar heel weinig. Maar het is wel 2 keer zo weinig warmteverlies als een spouwloze muur. En dat voel je. Echte isolatie is nog tig keer beter, maar dat was er vroeger niet.

Hetb onstane beeld dat het isoleert, is dus niet geheel ten onrechte, het was ooit ook een behoorlijke innovatie. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 82.93.155.104 (overleg|bijdragen)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Spouwmuur. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 mei 2019 03:28 (CEST)Reageren