Overleg:Stargate SG-1 (televisieserie)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Is er iemand die de pagina's van SG-1 kan voorzien van wat foto's zoals de Engelse WIKI? Ik heb geprobeerd het een en ander te vertalen maar die engelse pagina's zien er gewoon veel gelikter uit... Dat is opzich een aardig streven maar ik weet niet goed waar te beginnen.

Dus als iemand zin/tijd/inspiratie heeft, laat het me even weten, wellicht kan er dan in een korte periode meer worden gepubliceerd en kan dit onderwerp er wat aantrekkelijker komen uit te zien.

Let me know!

Ra-men-hotep 23 nov 2006 17:01 (CET)[reageer]

Veel onjuistheden op Stargate SG-1 pagina![brontekst bewerken]

Algemeen

  • Hier kan je lezen dat de Amerikaanse luchtmacht gebruik maakt van de Russische Stargate en dat in ruil hiervoor Rusland een eigen SG-team krijgt dat samen met de Amerikaanse teams ook opereert vanuit Cheyenne Mountain.

-> In werkelijkheid huren de Amerikanen de Stargate van de Russen en zijn er tal van voorwaarden aan verbonden zoals het delen van buitenaardse technologie die mogelijks verworven worden, volledige transparantie omtrent het hele Stargate- reilen & zeilen! En het is pas na lang aandringen dat de Russen uiteindelijk van de Amerikanen met een eigen SG-team op ontdekking mogen door de Stargate! Het vermelden niet waard vind ik want SG-Ruski gaat amper 1 aflevering mee... -> en pas helemaal op het einde van de reeks krijgen ze inderdaad de Korolev als schip, maar dat komt amper van de montageband of het wordt al compleet uiteengereten door 1 schot van de Ori...

  • Verder staat er ook nog dat in de serie Frankrijk, China en Engeland actief betrokken zijn bij het Stargate-programma

-> complete larie want voordat de Amerikanen eind seizoen 6, meerbepaald in aflevering 17 'Disclosure', zelf beslissen om het bestaan van de Stargate en alle info omtrent het gebruik ervan aan die 3 grootmachten bekend te maken weten deze van toeten nog blazen en hebben ze enkel maar het gissen naar de echte/volledige waarheid achter enkele moeilijk te verklaren gebeurtenissen! -> zelfs na het aan hen onthullen van het hele Stargate-programma is het in Cheyenne Mountain bussiness as usual, niet in het minst dankzij het vurig pleidooi van Asgard vloot opperbevelhebber Thor ten voordele van Hammond en de zijnen, maar toch!

  • 'de ouden' is NIET de naam van het ras dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en uitbouw van het hele poortensysteem, er wordt in de serie wel op die manier naar hen gerefereert, voornamelijk omdat ze 'ouden' zijn ten opzichte van ons.

-> die uit ons Melkwegstelsel noemden zich 'Alteranen' en die in het Pegasusstelsel 'Lanteanen' of zelfs 'Atlanteanen'

  • Er wordt in s02e15 door O'Neill helemaal niks ontdekt! Zijn hoofd wordt gegrepen door een buitenaards toestel hetwelke een enorme hoeveelheid aan gegevens rechtstreeks download in O'Neills hersenen. Later blijkt dat het ging om een allesomvattende databank bestaande uit alles wat er maar te weten valt over de belangrijkste rassen uit het universum! (= the Nox, Asgard, the Ancients & the Furlings)

-> O'Neill's brein slaat tilt door de alien-upload-overload, maar het is dan op een soort van instinctieve manier dat zijn onderbewustzijn op zoek gaat naar specifieke informatie die eigenlijk zomaar voor het grijpen is in zijn bovenkamer, en dewelke hij nodig heeft om te overleven en uiteindelijk weer zichzelf te worden!

  • Bovendien gebruikt hij het toestelletje dat hij gebouwd heeft ook helemaal niet om via de gate naar het Pegasusstelsel te reizen!!! -> hij gebruikt het toestel nochthans toch om via de gate naar een totaal ander sterrenstelsel te reizen, meerbepaald naar het Ida-stelsel waar hij terechtkomt bij de Asgards op de planeet Othala!

de Saga's de informatie omtrent de verschillende saga's is in grote lijnen wel correct

verschillen tss de film en de serie - Ra is in de film helemaal niet de laatste van zijn ras! Het wordt alleen verondersteld omdat men er nog geen weet van heeft dat via de Stargate nog naar een enorm aantal andere planeten kan gereisd worden ook en Ra's soort verspreid zit over het hele melkwegstelsel... - Ra wordt in de film omschreven als een wezen dat als een parasiet huist in een ander wezen net zoals de slangenversie uit de serie, hij wordt in de film alleen niet specifiek als dusdanig omschreven! Ra's soort is gestopt met dat andere wezen te gebruiken omdat ze ontdekt hadden dat het menselijk lichaam véél makkelijker te repareren viel indien nodig, oa door gebruik te maken van hun speciale sarcofaag! - de 'chevrons' lichtten in de film inderdaad niet op, maar dat doen ze in de SG-1 reeks ook niet! Het zijn de stargatelocks zeg maar die elk apart oplichtten bij het locken van een van de 7 chevrons dat als poortadres werd ingegeven! Of ook bij een binnenkomende reiziger, 1 voor 1 telkens een chevron locked! Bij de Pegasuspoorten zijn het zowel de chevrons als de chevronlocks die oplichten! - Ra's mannen in de film zijn evengoed Jaffa's net als in de serie, al hun eigenschappen zijn in beide identiek met dat verschil dat Ra het in de film niet letterlijk aan onze neus heeft gehangen dat zijn mannen Jaffa's zijn... hij heeft nu niet bepaald een theekransje gehouden met Jackson & O'Neill om gezellig samen dat soort weetjes uit te wisselen...

De film was een allereerste kennismaking met het hele Stargate gebeuren, gaandeweg (via de serie dan) is men gewoon de dingen bij hun juiste naam gaan noemen.

Thema's - De Goa'uld zien de mensen als bedreiging deels door het gebruik van de stargate, maar vooral ook omdat ze Ra hebben uitgeschakeld, waarmee is aangetoond dat de Goa'uld niet onaantastbaar zijn waardoor dan weer hun godenstatus serieus wordt ondermijnt!!! - Vala & Daniel brengen per ongeluk de Ori op de hoogte van ons melkwegstelsel en het bestaan van miljarden mensen verspreid over tal van werelden, ze doen dit echter niet door het Ori universum te bezoeken maar wel door middel van een apparaat dat hun bewustzijn transporteert naar het lichaam van 2 mensen uit het Ori universum!

It's all about the details!!!

Spin-offs - Hier staat te lezen dat Stargate Universe volledig op zichzelf staat, maar wat mij betreft klopt dit langs geen kanten! Men borduurt erin verder op de verhaallijnen van SG-1 & Atlantis. O'Neill, Carter & Jackson spelen elk meerdere keren in verschillende afleveringen mee, etc etc... – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 78.21.158.138 (overleg · bijdragen)

Dit is een wiki dus je kunt de verbeteringen gewoon zelf doorvoeren. Let daar wel een beetje bij op, want bijvoorbeeld de naam "Altarans" is een retcon. Succes! — Zanaq (?) 4 feb 2013 19:54 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Stargate SG-1 (televisieserie). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 okt 2018 18:29 (CEST)[reageer]