Overleg:Strooizout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ik ben opzoek naar de invloed van strooizout op de flora, beinvloed dit de goei of niet ????

Ja. Zoutminnende planten doen het marginaal beter, anderen marginaal slechter. Zout spoelt snel uit met wat hemelwater en/of smeltwater en is dus vrij snel weer verdwenen. Kleuske

Verdere opmerking over deze invloed op het milieu: deze pagina spreekt die van Calciumchloride direct tegen t.a.v. de schadelijkheid. Welke van de twee is de waarheid?

Hoezo? Zowel calciumchloride als natriumchloride zijn irriterend en corrosief en je kunt beter geen van tweeën in de ogen krijgen. Verder valt het wel mee. Ik zie geen dramatische verschillen tussen de twee artikelen in dit opzicht. Kleuske 22 okt 2010 10:39 (CEST)


Ik heb een aantal aanpassingen doorgevoerd:

  • Ik heb het voorbeeld van de vriespuntsverlaging vernieuwd. Ik kon de gebruikte concentratiegrootheid niet achterhalen
  • Ik heb een verwijzing naar de cryoscopische constante toegevoegd. Met behulp van de formule die daar wordt getoond kan men de isobare vriespuntsverlaging bepalen.
  • Bij strooizout voor particulieren stond er dat keukenzout ook werkt maar dat de te gebruiken hoeveelheid groter is.

Deze informatie was volgens mij foutief. Strooizout is meestal NaCl en voor keukenzout geldt hetzelfde. Ik heb de informatie aangepast naar duurder. Keukenzout is duurder omdat dit zuiverder moet zijn dan strooizout. --Mastomer 22 dec 2010 20:09 (CET)

Externe links aangepast[bron bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Strooizout. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 nov 2019 18:40 (CET)