Overleg:Thalidomide

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 20 jaar geleden door Evanherk

Het schrijven van een encyclopedie blijkt duidelijk een associatieve bezigheid, zeker in het stadium waarin wikipedia NL zich nu bevindt! Hooft 14:24 9 mrt 2003 (CET)

Wat bedoel je hier precies met associatief? Associtatief in de zin dat het ene onderwerp in je eigen hoofd vrijwel meteen tot een ander leidt, of in de zin dat er van eendrachtige samenwerking tussen schrijvers sprake is? Beide zijn trouwens waar lijkt me. Evanherk 14:41 9 mrt 2003 (CET)

Ik bedoelde inderdaad het eerste. Via isomeer naar stereo-isomeer naar thalidomide naar teratogeen en wie weet nog waarheen. Ik heb dat gevoel eigenlijk steeds als ik rondneus op wikipedia: er is nog zoveel te doen! Het moeilijkst vind ik eigenlijk om een pagina te beginnen die direct met mijn vak te maken heeft, dat is een andere reden die maakt dat ik wat heen en weer hobbel. Hooft 16:11 9 mrt 2003 (CET)


~ ~ ~

"Thalidomide zelf is onschadelijk, alleen kan het zichzelf spiegelen, en de gespiegelde versie veroorzaakt afwijkingen in de groei en ontwikkeling van ledematen. Als een stof zichzelf kan spiegelen, heet dat een teratogene stof."

moet ongeveer zijn ->

Bij de productie van Thalidomide ontstaan feitelijk twee groepen moleculen. Deze zijn elkaars spiegelbeeld. Een van deze twee moleculen is teratogeen (misvormingen veroorzakend) en schadelijk voor de ongeboren vrucht.Svenpb 23:58 7 jan 2004 (CET)

~ ~ ~

Je hebt gelijk, klopt van geen kanten. Ik haal dat hele stuk, dat meer onder 'focomelie zou passen, er even uit en zet het hierin met commentaar. misschien later zelf wel met wat redactie onder focomelie als het te redden is maar ik word steeds pessimistischer naarmnate ik het beter lees. Nee, ik gooi het er toch maar uit, de ware delen staan er al in en de andere dingen gaan over andere onderwerpen of zijn gewoon onjuist. Evanherk 8 jan 2004 10:34 (CET)Reageren

Ja, dit is veel beter. Dank je wel! Svenpb 16:38 13 jan 2004 (CET)