Overleg:Triviaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hernoeming[brontekst bewerken]

Artikel indertijd hernoemd omdat Triviaal een gangbaarder begrip is dan Trivia, en in het artikel centraal staat. Het zou daarom te dogmatisch zijn, te insisteren op een zelfstandig naamwoord als titel. Bessel Dekker 14 aug 2007 21:29 (CEST)Reageren[reageer]

Verwijderde tekst[brontekst bewerken]

Zojuist is de volgende tekst verwijderd, omdat "van Dale" kennelijk een andere defitie heeft dan de in het artikel vermelde definitie, gebaseerd op Historiek.net . Kennelijk mogen Wikipedianen wel de Van Dale overschrijven, maar niet uit andere bronnen putten.

(De term triviaal) kan ook in negatieve of positieve zin gebruikt worden, het staat dan voor "onnutte kennis" respectievelijk "interessante weetjes".[1]

Elly (overleg) 16 mrt 2016 18:58 (CET)Reageren[reageer]


  • Als de Van Dale, dé referentie op het gebied van definities, een omschrijving geeft die afwijkt van een definitie die naar eigen inzicht wordt gebaseerd op een zinnetje op een enkele website, dan verdient de omschrijving van de Van Dale de voorkeur. Dat zou vanzelf moeten spreken.
  • Ik heb niet de Van Dale 'overgeschreven', maar er alleen maar naar verwezen.
  • Wikipedianen mogen uiteraard ook uit andere bronnen dan de Van Dale putten (hoe kom je er in vredesnaam bij dat dat niet zou mogen?), maar niet elke website die je na een minuutje googlen vindt kan als betrouwbare bron worden gebruikt. Ook dat zou vanzelf moeten spreken.

Marrakech (overleg) 17 mrt 2016 09:56 (CET)Reageren[reageer]