Overleg:Ukraine International Airlines-vlucht 752

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

voeten en /of meters[bewerken]

In een groot deel van de wereld wordt in de luchtvaart de hoogte weergegeven in "voeten" en de snelheid in "knopen".

Vandaar dat in dit artikel ook stond: Volgens die gegevens was de laatst geregistreerde hoogte 7.925 voet of 2.415 meter boven zeeniveau en de laatst geregistreerde snelheid 275 knopen of 509 km/u.

Met deze bewerking verwijderd gebruiker:Riki de "voeten" en de "knopen". Naar mijn idee is dat niet gewenst.

Hoe denken anderen hierover? vr groet Saschaporsche (overleg) 13 jan 2020 20:51 (CET)

De reden voor mijn verwijdering is dat ik dit in de Nederlandstalige Wikipedia geen enkele meerwaarde vind, en dus overbodig. In de Engelstalige versie is het normaal, maar bij de vertaling hoeft dit niet overgenomen te worden. Bedankt voor het overleg trouwens, Saschaporsche! Riki (overleg) 14 jan 2020 17:28 (CET)
De oorspronkelijke (gemeten) waardes in het vliegtuig zijn voeten en knopen, die omgerekend zijn de waardes in meters en km/uuur die nu in het artikel staan. Er zijn ook een hoop mensen uit de luchtvaart die hier lezen, die denken altijd in knopen en voeten. Ik ben toch sterk geneigd om dit terug te gaan zetten, het staat namelijk niemand "in de weg" (mijn POV). Saschaporsche (overleg) 14 jan 2020 17:56 (CET)
Omdat de Liberianen, Myanmarezen en Amerikanen niet zijn overgestapt naar het metrieke stelsel en nog met hun duimen en voeten meten, zitten we nog zo hier en daar met die obsolete maten opgescheept. Tja het is niet anders, daarom geen bezwaar tegen vermelden van beide (bijvoorbeeld de Portugese Wikipedia doet dat, de Spaanse vermeldt alleen de meters). Ook zal onder de lezers van dit artikel het aantal mensen uit de luchtvaart wel hoger liggen dan gemiddeld. Bovendien kun je in het algemeen beter zaken die niet per se fout zijn, ongemoeid laten. Ik weet niet wat er gebruikelijk is in andere vergelijkbare gevallen op onze Nederlandstalige Wikipedia. Maar voor mij is toch het geen halszaak, misschien kunnen jullie een muntje opwerpen. Wel lijkt het me beter km/u te vervangen door het officiële km/h op grond van deze brochure van het Bureau international des poids et mesures. Succes ermee, met vriendelijke groet, Leopard (overleg) 14 jan 2020 19:29 (CET)
Dank voor je commentaar Leopard, ik meen dat er voldoende reden is gegeven om de voeten en knopen te vermelden, ik heb ze teruggeplaatst in het lemma. Vr groet Saschaporsche (overleg) 15 jan 2020 08:32 (CET)