Overleg:Veldhuizen (De Meern)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wijziging op 29 april 2017. Bij de voorlaatste wijziging zijn de grenzen van de buurt Veldhuizen niet geheel correct vermeld. Ik heb deze gecorrigeerd. Mijn bron hierbij is de pagina 'Feiten en cijfers zoeken' van de site van de gemeente Utrecht, en daarvan met name de kaart met wijken en buurten in de gemeente Utrecht. Ook het (verouderde) buurtnummer in de box rechtsboven heb ik verbeterd (geactualiseerd).

De opdeling van Veldhuizen in 7 kleinere delen is m.i. een mooie aanvulling, maar er staat nu '7 buurten'. Dit is ietwat vreemd, omdat Veldhuizen al een officiële buurt is. Ik weet niet een-twee-drie hiervoor een oplossing. 'Subbuurten' kan in elk geval niet; de gemeente heeft namelijk Veldhuizen onderverdeeld in de subbuurten Veldhuizen Noord, Veldhuizen Zuid en De Balije.

Kees Mijderwijk

82.217.86.183 29 apr 2017 14:57 (CEST)[reageer]

Als er een gezaghebbende bron is voor de indeling in zeven delen kan die gevolgd worden. Zo niet dan ligt het voor de hand de indeling van de gemeente in sub-buurten te volgen. JanB46 (overleg) 29 apr 2017 15:15 (CEST)[reageer]
Deze zeven delen heb ook ik niet kunnen vinden. Ik heb een link geplaatst naar de site van de gemeente, waar o.a. de namen van subbuurten vermeld staan.
'Dorpse sfeer' heb ik uit de tekst verwijderd, omdat dit een kwestie van subjectieve beleving is. Heel De Meern, dus inclusief Veldhuizen, is een dorp, maar het 'dorpse' is veel minder aanwezig dan in de 'pre-Vinex-tijd'.
Ik overweeg (na enige bestudering van bronnen) aan deze tekst een stukje geschiedenis toe te voegen. Centraal in Veldhuizen ligt namelijk de overgebleven rest van de middeleeuwse ridderhofstad Nijeveld (of Nijevelt). Over de bewoners hiervan is vrij veel bekend. Sommigen van hen zijn terug te vinden in straatnamen binnen Veldhuizen, zoals De Milan Visconti en Van Lawick van Pabst. Ook een verwijzing naar het Wikipedia-artikel Schepen van De Meern mag m.i. niet ontbreken. De belangrijkste van de teruggevonden Romeinse schepen liggen of lagen in Veldhuizen onder de grond.

82.217.86.183 1 mei 2017 18:24 (CEST)[reageer]