Overleg:Volkswagen Schwimmwagen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door Muijz in het onderwerp Aandrijving?

Veelgemaakte fout[brontekst bewerken]

Er staat een veelgemaakte fout in de eerste zin: "gebruikt door de Wehrmacht en de Waffen-SS". De Waffen-SS echter was onderdeel van de duitse strijdkrachten (Wehrmacht). Het hier bedoelde leger-onderdeel, het 'gewone' Duitse grondleger, was de "Heer". Andere onderdelen van de Wehrmacht waren de Luftwaffe en de Kriegsmarine. Dit zie je o.a. terug op de nummerborden van de strijdkrachten: WH 123456 (Wehrmacht Heer), WL 123456 (Wehrmacht Luftwaffe) enz.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Musje83 (overleg · bijdragen) 4 mei 2007 19:27 (CEST)Reageren

Volgens ons artikel Waffen-SS bestond de Waffen SS als onderdeel van de Nationaal-socialistische partijtroepen SS naast het reguliere landleger van de Wehrmacht, dus ik vind het onderscheid niet zo vreemd. Muijz (overleg)

Aandrijving?[brontekst bewerken]

De Schwimmwagen had vierwielaandrijving, maar was die permanent, of kon die ingeschakeld worden? In alle versnellingen, of alleen in de eerste versnelling? En als die ingeschakeld kon worden, had de Schwimmwagen dan standaard voorwielaandrijving of achterwielaandrijving? Ik lees daar allerlei tegenstrijdigs over. Muijz (overleg) 8 jun 2022 18:40 (CEST)Reageren