Overleg:Vrijheid van informatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Romaine in het onderwerp Twee vragen over eerste zin

Twee vragen over eerste zin[brontekst bewerken]

Dit artikel begint als volgt: "Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten)". Twee vragen:

  • Is er een bron waaruit blijkt dat het begrip "vrijheid van informatie" zich beperkt tot de internet- en informatietechnologie?
  • Is er een bron waaruit blijkt dat het begrip "vrijheid van informatie"' verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting? Volgens mij houdt het namelijk primair verband met het recht op toegang tot informatie, wat iets heel anders is.

Marrakech (overleg) 1 aug 2011 19:19 (CEST)Reageren

Hallo Marrakech, Wat betreft dat eerste, ik heb moeite gehad om dit artikel volledig goed te begrijpen en te vertalen. Als je een beter beeld ervan hebt, verbeter het gerust. Wat betreft het tweede, de vrijheid van informatie betreft de toegang tot informatie, maar ook het kunnen bijdragen aan de uitbreiding van informatie. Groetjes - Romaine (overleg) 1 aug 2011 19:31 (CEST)Reageren