Overleg:Wapen van Jette

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Dqfn13 in het onderwerp Vragen

Vragen[brontekst bewerken]

  1. Als in 1813 een wapen werd vastgesteld, zou dat dus in het wapenregister van de Hoge Raad van Adel moeten zijn opgenomen (helaas bevat de databank dus alleen de wapens van de Noord-Nederlandse gemeenten); Gemeentewapens in België meldt dit overigens niet. Behalve de wapens van 1841 en 1953 zou dus ook dat in 1813 vastgestelde wapen moeten worden opgenomen in de eerste zin.
  2. Het laatste boek meldt overigens wel dat in 1783 de schepenen zegelden met het wapen van de laatste heren van Jette, dus van de nog bestaande Belgische adellijke familie De Villegas-de-Saint-Pierre.
  3. Het boek vermeldt eveneens de beschrijving uit 1841; waarom daarvoor dan verwijzen naar de minder betrouwbare website?

Paul Brussel (overleg) 3 apr 2015 12:58 (CEST)Reageren

Wapen van de familie de Villegas de Saint-Pierre-Jette

Ik zal per vraag antwoorden:

  1. Het online register bevat inderdaad niet de wapens van wat nu België is, dus daar kan ik niet kijken. Wel weet ik dat Hartemink toegang heeft gehad tot het register. Het feit dat het boek Gemeentewapens in België wel de tekening bevat in de Rijkskleuren is voor mij al een teken dat het kan kloppen. In dit geval is het dus AGF naar het HotW toe. Ik kwam er vrij laat achter en heb het dus in de eerste zin niet aangepast.
  2. Ik heb dat wel gelezen, maar leek mij niet van voldoende belang. Zojuist het wapen op Commons gevonden, dus ik zal het alsnog opnemen.
  3. HotW is niet altijd onbetrouwbaar, in dit geval heb ik AGF op de site toegepast. In het boek is inderdaad niet de datum van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden opgenomen. Maar dat zie ik wel vaker gebeuren, terwijl het wapen wel voor die tijd al gebruikt werd.

Ik kan niet alles nu al aanpassen, want heb elders een afspraak waar in naartoe moet. Ik zal dus de komende uren offline gaan. Dqfn13 (overleg) 3 apr 2015 14:18 (CEST)Reageren