Overleg:West Side Story

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gelieve de conventies in acht te houden, de toevoeging tussen haakjes is nu tenenkrommend. Een jaartal zou op zich volstaan, maar als het echt moet dan (film uit jaartal) en niet op z'n Engels. Bij de musical is musical voldoende, ook conventie. ♠ Troefkaart (overleg) 3 okt 2019 11:02 (CEST)

Dat zou prima zijn als het om drie films ging, waarbij alleen het jaartal verschilt. Maar nu gaat het om een toneelstuk en twee films. "Film uit jaartal" is prima voor de twee films. Voor het toneelstuk wordt het dan "toneelstuk" of "toneelstuk uit 1957". Handige Harrie (overleg) 3 okt 2019 11:39 (CEST)
Waarom moet het hier ineens anders dan bij al die andere verfilmde musicals? ♠ Troefkaart (overleg) 3 okt 2019 14:30 (CEST)
Omdat die andere maar een keer verfilmd zijn. Handige Harrie (overleg) 3 okt 2019 17:13 (CEST)
Gelul, hoewel ik toegeef dat ik duidelijker had moeten zijn. Het gaat niet alleen om verfilmde musicals, het kan ook zijn dat de film eerder is dan de musical. Blijft het verwonderlijk dat het hier plots anders moet dan bij al die andere musicals. ♠ Troefkaart (overleg) 3 okt 2019 17:37 (CEST)
De film eerder dan de musical? Dan is de film dus geen musical.
Dat is het geval met Soldaat van Oranje, geloof ik. Althans, daar waren een boek en een film van en die waren geen musicals. Nu wordt er geadverteerd met Soldaat van Oranje - de musical. Ongetwijfeld hetzelfde verhaal op een geheel andere manier verteld.
Dat is met WSS niet het geval. Daarvan bestaan bij mijn weten een toneelspel, een film en een toekomstige film (in de volgorde) en die zijn, op details na, identiek, en ze hebben dezelfde liedjes. Handige Harrie (overleg) 3 okt 2019 21:16 (CEST)
Van West Side Story bestaat een musical en straks twee films. Nergens maken we het onderscheid dat alleen jij nu maakt en dat is ook niet nodig. Het maakt geen fluit uit wat er eerder was, het maakt ook niet uit of er meerdere versies van de film zijn, musicals krijgen de toevoeging (musical). ♠ Troefkaart (overleg) 11 okt 2019 00:01 (CEST)