Overleg:Wet verbetering poortwachter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Neutraliteit[brontekst bewerken]

Mijn opmerking gaat over de inhoud van dit artikel onder de koppen 'Werking in de praktijk' en 'Werking in het MKB'. Het heeft er alle schijn van dat deze inhoud een mening betreft van iemand die werkgever is of zelf werkgever in het MKB. Deze mening is nergens onderbouwd met een bron waaruit blijkt dat dit speelt en is dusdanig opgesteld dat het lijkt alsof het geen mening is maar een vaststaand feit. Sanomi78 (overleg) 17 mrt 2014 12:03 (CET)

(Schrijver hieronder onbekend)

Het artikel is niet erg neutraal in mijn ogen, in de openingszin wordt mijns inziens een mening verkondigd "ondanks al haar deskundigheid en financiële mogelijkheden". Op latere momenten "werking in de praktijk" zou moeten worden verwezen naar bronnen die onderzoek bevatten naar de effectiviteit. Bij de "werking in het MKB" kan ik me vanalles voorstellen bij wat er staat, maar erg objectief onderbouwd is het mijns inziens niet.

Verder mist een verwijzing naar de officiële wettekst. Wellicht is de volgende pagina geschikt: http://wetten.overheid.nl/BWBR0013063

"en als oplossing voor het probleem wordt nu de werkgever hiermee belast." -Inderdaad een zeer gekleurde wijze van presenteren, reeds bij de introductie.

Als bron, behalve de droge wettelijke tekst, hier ook informatie, zoals beschikbaar gesteld door het minSZW http://www.arboportaal.nl/onderwerpen/arbowet--en--regelgeving/verzuim/wet-verbetering-poortwachter.html

De zin: "Over het algemeen werkt de wet verbetering poortwachter goed" mist onderbouwing. Het hele artikel maakt overigens niet overal een neutrale indruk.

Graag een ondertekening van deze opmerking Sanomi78 (overleg) 17 mrt 2014 12:04 (CET)

De onderste twee paragrafen waren inderdaad duidelijk geschreven door de werkgever van een klein bedrijf. Overigens ben ik het wel eens met de strekking dat een klein bedrijf hard getroffen kan worden door zieke werknemers. Aan de andere kant is het ook wel een beetje eigen schuld dikke bult als een kleine werkgever het case management niet door een ervaren arbo bedrijf laat doen. Ik heb het artikel neutraler gemaakt. PizzaMan (overleg) 11 sep 2015 17:58 (CEST)
Ik ga kijken of ik e.e.a kan verbeteren. er mankeert in mijn optiek behoorlijk wat aan namelijk.Neeroppie (overleg) 27 nov 2018 12:51 (CET)

Hierbij gedaan. Graag bekijkenNeeroppie (overleg) 27 nov 2018 15:59 (CET)